/hirek/merkely-bela-a-lakossag-60-szazalekat-be-kell-oltani-hogy-ne-legyunk-mindannyian-veszelyben/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Merkely Béla: a lakosság 60 százalékát be kell oltani, hogy ne legyünk mindannyian veszélyben

A cél ezért az oltással kapcsolatos bizalom növelése.
hirdetés

Úgynevezett platófázisba ért a koronavírus-járvány a csaknem egy hónappal ezelőtt bevezetett korlátozó intézkedéseknek köszönhetően - közölte az MTI a Semmelweis Egyetem rektorának a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elhangzott szavait.

Merkely Béla szerint a korlátozó intézkedéseket továbbra is érdemes fenntartani, hogy azok a plató elérése, vagyis az esetszámok növekedésének megállítása mellett az esetszámok csökkenését is eredményezzék. Ez lehetővé tenné, hogy ki lehessen várni, amíg a lakosság jelentős részét beoltják - tette hozzá.

A Semmelweis rektora arra is felhívta a figyelmet, hogy amíg a lakosság 60 százaléka nem kapja meg a koronavírus elleni oltást, valamennyi ember veszélyben van.

A www.vakcinainfo.gov.hu honlapon elérhető regisztráció egyik célja ezért az oltással kapcsolatos bizalom növelése - mondta.

hirdetés

A rektor kitért arra is: a Semmelweis Egyetem klinikáin több mint ötszáz koronavírusos és koronavírus-gyanús beteg fekszik. A hozzátartozók tájékoztatásáért ezért létrehoztak egy információs vonalat, amelyen az általános információk mellett az előre megjelöltek hozzátartozójuk állapotáról is érdeklődhetnek. Az információs vonalról bővebben ITT OLVASHATTOK.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk