/hirek/melindaek-otthona-porig-egett-az-ausztral-tuzveszben-alig-volt-idejuk-a-menekulesre/
hirdetés

HÍREK

Melindáék otthona porig égett az ausztrál tűzvészben, alig volt idejük a menekülésre

Egy virágzó farmjuk volt, de most mindenük odalett. Több ezren éltek át hasonló tragédiát, és még nem tudni, meddig tart a tomboló tűzvész, mikor térhetnek vissza, hogy megkezdjék az otthonuk újjáépítését.
hirdetés

Hátborzongató, szívszorító felvételek: Melindáék otthona porig égett az ausztrál tűzvészben.

Egy villámlás okozta tűz miatt szilveszterkor kellett menekülniük a lángok elől, másfél órájuk volt arra, hogy eldöntsék, mit visznek magukkal és hová mennek.

Mindent hátrahagyva menekültek és most nem tudják, hogy mi vár rájuk. A katasztrófa előtt egy békés, idilli helyen éltek egy farmon, ahol növényeket termesztettek.

Ám ma már csak por és hamu van az otthonuk helyén. Elmondta, hogy csak rövid idejük volt arra, hogy összeszedjék a legfontosabb dolgokat. Nem lehet felkészülni egy ilyen eseményre - mondta el az asszony.

A tűz olyan erővel tombolt és olyan gyorsan terjedt, hogy igazából csak az életük megmentése volt a fontos.

hirdetés

A férje a traktort mentette, az asszony meg egy kis bőröndnyi holmit tudott elvinni.

Most igyekeznek előre nézni, bár a biztonságérzetüket elveszítették. Ahogy a gyümölcsösük, ültetvényük is tönkrement. A legrosszabb az, hogy nem tudják, meddig fog még tartani. Hiszen továbbra is nagy meleget jósolnak, a nyár még csak most kezdődött, a tűzvész még tart, akár hónapokig.

Nagyon sok segítséget kaptak helyben, de magyaroktól is, olyanok is akadtak, akiket nem is ismernek. A támogatást nagyon köszönik, és bár most biztonságban vannak, de nem tudják még, mikor térhetnek vissza a farmjukra és kezdhetnek hozzá az újjáépítéshez - mondta el Melinda.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk