/hirek/megtiltottak-a-szemelyes-jelenletet-az-elte-ttk-orain/
hirdetés

HÍREK

Megtiltották a személyes jelenlétet az ELTE TTK óráin

A természettudományi kar az első, ahol biztosan nem hibrid, hanem lényegében teljesen online rendszerben kezdik meg a tanévet.
Fotó: ELTE TTK/Facebook - szmo.hu
2020. augusztus 31.

hirdetés

Az ELTE Természettudományi Karának dékánja minden előadás és szeminárium jelenléti megtartását betiltotta a karon. Az online nehezen kivitelezhető labor- és terepgyakorlatok egyelőre megtarthatók hagyományos formában - írja a hvg.hu.

Az elmúlt napokban ugrásszerűen megnőtt a hazai koronavírus-fertőzöttek száma, vasárnap már minden eddigi rekordot megdöntött a napi fertőzés.

Ahogy a lap írja, a közoktatásért is felelős Kásler Miklós még vasárnap reggel is arról beszélt, hogy a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett hagyományos módon indulhat a tanévkezdés, és az ország felsőoktatási intézményei is csak a nagy létszamú előadások online megtartásában gondolkodnak, a pár tucat hallgatóval működő órákon inkább maszkkal és fertőtlenítővel védekeznének.

Azonban az ELTE TTK-n máshogy gondolkodnak.

hirdetés

„Az elmúlt napok emelkedő fertőzési esetszámait látva a Kar dékáni vezetése úgy határozott, hogy azonnali hatállyal megtiltja valamennyi előadás és szemináriumi gyakorlat jelenléti formában történő megtartását. Ezeket az óratípusokat 2020. augusztus 31-től távolléti formában kell oktatni. Jelenléti formában a laborgyakorlat, szakmai gyakorlat és terepgyakorlat típusú tárgyak oktatása folytatható”

- írja Kacskovics Imre dékán.

Azt is kiemeli, hogy „az elmúlt napok fertőzési hulláma nagyon magas arányban érinti az egyetemi hallgatók korosztályát, számos fertőzési góc egyetemi (nem ELTE!) szervezésű rendezvényhez, illetve jelentős részben fiatalok által látogatott szórakozóhelyekhez köthető.”hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk