/hirek/megszunik-a-ryanair-budapesti-bazisa-a-buzz-jon-helyette/
hirdetés

HÍREK

Megszűnik a Ryanair budapesti bázisa, a Buzz jön helyette

A cég hamarosan átadja itteni járatait a lengyel leányvállalatának.
hirdetés

A Ryanair november végével szünteti meg budapesti bázisát, és adja át a magyar fővárosból üzemelő járatait a március óta Buzz márkanév alatt működő lengyel leányvállalatának – írja az AIRportal az Aerotelegraph szakportálra és egy céges prezentációra hivatkozva.

A prezentáció tanúsága szerint, amelyik dolgozó nem fogadja el a Buzz ajánlatát, azt másik Ryanair-bázisra helyeznék át.

A portál úgy értesült, hogy a légitársaság fővárosi bázisán dolgozó személyzetnek ezen a héten állománygyűlést rendeznek, valószínűleg ezen tervezik bejelenteni a terveket a munkavállalóknak.

"December elsejétől a Ryanair budapesti bázisának működtetését a Buzz veszi át, amely egy független légitársaság a Ryanair csoporton belül. Az üzemeltetést érintő változás nem lesz hatással a Ryanair által Budapestről, vagy Budapestre kínált útvonalak vagy járatok számára"

- erősítette meg a Ryanair a hírt az oldalnak.

hirdetés

A változás indoka az, hogy a Buzz alacsonyabb költségszinttel működik, mint az ír anyavállalat.

A cég így akarja felvenni a versenyt Lengyelország után itthon is a nála alacsonyabb költségekkel működő és előre törő Wizz Airrel.

A Rynair-csoport immár öt légitársaságot üzemeltet: az ír Ryanair (DAC), az osztrák Laudamotion, a brit Ryanair UK, a lengyel Buzz cégeket, valamint a 2019. nyarán létrehozott Malta Airt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk