hirdetés

HÍREK

Megszólalt Hillary Clinton volt tanácsadója, akit szexuálisan zaklatott egy szenátor állítása szerint

Huma Abedin a memoárjában számolt be először arról, hogyan próbálkozott be nála egy általa jól ismert amerikai szenátor még a 2000-es években.

Link másolása

hirdetés

Memoárjában vallott Hillary Clinton korábbi tanácsadója arról, hogy korábban egy szenátor szexuálisan zaklatta őt.

Huma Abedin 25 évig segítette Bill Clinton feleségének munkáját tanácsadóként, emellett a sorozatosan szexbotrányba keveredett kongresszusi képviselő, Anthony Weiner feleségeként is ismert volt az amerikai politikai életben.

A tanácsadó most először beszélt arról, hogy a 2000-es években egy szenátor az ő akarata ellenére intim helyzetbe kényszerítette őt. A memoárjában tett vallomását a CBS_nek adott interjújában fejtette ki. Az ominózus eset egy munkahelyi vacsora után történt. A szenátor, akit Abedin jól ismert és jó viszonyban voltak, meghívta őt magához egy kávéra. A férfi a kanapéra ültette a nőt, amíg elkészítette a kávét, majd leült mellé, ezután pedig elkezdett furcsán viselkedni.

"Egy pillanat alatt megváltozott minden. Ledobta magát a jobb oldalamra, a bal karjával átkarolt, majd megcsókolt, úgy, hogy a nyelvét benyomta a számba, közben pedig a kanapéhoz szorított. Teljes sokk alá kerültem ettől, el is löktem magamtól. Csak azt akartam, hogy az utolsó 10 másodpercet kitörölhessem az emlékeim közül"

- mesélte Clinton korábbi segédje.

Elmondása szerint a történtek után a szenátor megdöbbentnek tűnt, és bocsánatot kért tőle. Azt mondta, félreértelmezte a nőtől kapott jeleket és a kapcsolatukat. Abedin ekkor már azon agyalt, hogy hogyan léphetne le úgy, hogy ne süljön el rosszul, mire a szenátor megkérdezte tőle, hogy akar-e maradni. Erre az akkor még a húszas éveiben járó nő hirtelen csak annyit tudott mondani, hogy "nagyon sajnálom", miközben próbált a lehető legközvetlenebbnek tűnni, majd kisétált a lakásból.

hirdetés
A most 45 éves Abedin elmondta, hogy a kínos incidens után pár napig távolságott tartott a szenátortól, amíg egyszercsak véletlenül összefutott vele. A férfi megkérdezte tőle, hogy még barátok-e, mire a nő bólintott. A beszélgetés ennyiben is maradt, mert közben csatlakozott hozzájuk Clinton is.

Amikor az interjút készítő műsorvezető megkérdezte tőle, hogy úgy érezte-e, hogy a szenátor szexuálisan zaklatta őt, azt mondta, hogy inkább egy kényelmetlen szituációnak érezte ezt egy szenátorral, és nem tudta, hogyan kezelje.

"Az egészet eltemettem magamban. De véleményem szerint nem volt az. Abban a pillanatban úgy éreztem-e, hogy zaklatott engem? Nem. Azt éreztem, hogy ki kell szabadítanom magam ebből a helyzetből. Ő pedig folyamatosan bocsánatot kért, és azt kérdezgette, hogy jól vagyok-e. Végül helyre tudtuk állítani a kapcsolatunkat"

- mondta.

Arra a kérdésre, hogy miért most állt elő ezzel a történettel, azt mondta, hogy felnőttkora nagy részében, főleg az elmúlt 25 évben ő volt a láthatatlan ember a fontos emberek mögött, és ez idő alatt megtanult valamit: "Ha nem meséled el a saját történetedet, valaki más fogja írni a történelmedet."

Forrás: Daily Mail


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
HÍREK

Amerikai Egészségügyi Intézet: Nincs ok a pánikra az omikron miatt, hatásosak a jelenlegi vakcinák

Az intézet vezetője szerint a hír lendületet adhat az emlékeztető oltások beadásának.

Link másolása

hirdetés

Mint azt korábban mi is megírtuk, az új, dél-afrikai koronavírus-varinást már vizsgálják. Egy napja Joe Phaahla, a dél-afrikai egészségügyi miniszter arról beszélt, hogy ő úgy látja, hogy jobban fertőz az omikronnak elnevezett B.1.1.529 variáns, de a koronavírus elleni vakcinák még mindig hatékonyak a súlyos megbetegedés ellen, még ebben az esetben is.

A Bloomberg cikke most Francis Collins-t, az Amerikai Egészségügyi Intézet igazgatóját idézi, aki szerint

nincs ok a pánikra, mert a vakcinák megfelelő védelmet tudnak nyújani. Ez pedig lendületet adhat az emlékeztető oltások beadásának is.

A cikk megjegyzi, hogy az új variáns még nem jelent meg az Egyesült Államokban. De mivel a vírus terjed több kontinensen is, elkerülhetetlen lesz, hogy megjelenjen Amerikában is. "A kérdés az, hogy felkészültünk-e rá?" - mondta a szakember. Ugyanakkor emlékeztett rá, hogy még sok mindent nem tudunk az omikron viselkedéséről.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
HÍREK

Elindult a tram-train Szeged és Hódmezővásárhely között, már az első órákban rengetegen akartak feljutni rá

Lázár János, a projekt kormánybiztosa szerint a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legyen a régió egyik legjobb országa.

Link másolása

hirdetés

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény hétfőn fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése, olyan közlekedési eszköz, melyre az utasok a lakásukhoz legközelebbi megállóban felszállva eljuthatnak egy másik város központjába. „A következő vasútvillamost két hasonló helyzetben lévő város, Debrecen és Nagyvárad között hoznák létre. A fejlesztésnek a közlekedési mellett nemzetpolitikai vetülete is van, hiszen a határ két oldalán élő magyarokat kötné össze” – hangsúlyozta a politikus.

Lázár János a térség fideszes országgyűlési képviselője, a közlekedési beruházás kormánybiztosa szerint a vasútvillamos indulása történelmi pillanat a hódmezővásárhelyiek, a szegediek és az ország minden lakosa számára.

„A fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország legyen az egyik legjobb hely Közép-Európában, jó legyen vidéken élni” – hangsúlyozta a politikus. „A tram-trainnel a két város központja 35 perc távolságra kerül egymástól” – tette hozzá.

A Stadler által gyártott szerelvények már hibátlanul megtettek 50 ezer kilométert a villamos és vasúti pályákon. December 31-ig a beüzemelési szakasz zajlik majd. A végleges menetrendet március közepére alakítják ki, ehhez várják az utasok véleményét. A tram-traint április közepéig ingyenesen használhatják az utazók – jelezte a képviselő.

Korábban mi is írtunk a beruházásról, és megemlítettük azt is, hogy számítások szerint az új közlekedési eszköz kb. 3 perccel csökkenti majd a menetidőt a két város között.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

A szomszédban az új vírusvariáns – Ausztriában is megjelent az omikron

Nyugati szomszédunkhoz egy Dél-Afrikában járt beteg vitte be a vírust.

Link másolása

hirdetés

Ausztriában is megjelent a koronavírus legújabb, omikron nevű vírusmutánsa – írja a Kronen Zeutungra hivatkozva a Telex.

A megerősített esetet a tiroli Schwaz járásból jelentették. Az érintett nemrég tért vissza Dél-Afrikából.

A vírust két oltás után kapta el, tünetei egyelőre nincsenek.

A Reuters jelentése szerint az új variáns feltűnt már Svájcban, Dániában és Kanadában is. Ugyanakkor a WHO továbbra is a határok nyitva tartására szólította fel az országokat. A szervezet dicséretesnek nevezte a Dél-afrikai Köztársaság és Botswana hatóságait, amiért időben tájékoztattak az új mutációról, és jelezték, hogy továbbra is támogatni kellene az adataikat átlátható módon kezelő államokat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
HÍREK

Meghalt Virgil Abloh legendás divattervező

A 41 éves amerikai divattervező és vállalkozó súlyos betegség után hunyt el.

Link másolása

hirdetés

41 éves korában meghalt Virgil Abloh amerikai divattervező és vállalkozó. A Louis Vuitton férfiruházati kollekciójának művészeti igazgatója volt 2018-tól egészen 2021-ben bekövetkezett rákbetegségben bekövetkezett haláláig. Abloh emellett a milánói székhelyű Off-White divatház vezérigazgatója volt, amelyet 2012-ben alapított.

A hírt Abloh hivatalos közösségi oldalán írták meg. A közlemény szerint odaadó édesapa, férj, fiú, testvér és barát volt. Felesége, Shannon Abloh, gyermekei Lowe Abloh és Gray Abloh, nővére Edwina Abloh, szülei Nee és Eunice Abloh, valamint számos barát és kolléga gyászolja. A poszt szerint a férfi több mint két éve küzdött a rákkal.

Az amerikai tervező, Virgil Abloh a Louis Vuitton férfirészlegének művészeti vezetője volt, és ő alapította meg az Off-White márkát.

A Louis Vuitton is a közösségi oldalán búcsúzott a neves kollégájától: "mindannyiunkat sokkolt ez a szörnyű hír. Virgil nemcsak zseniális tervező és látnok volt, hanem egy gyönyörű lelkű és nagy bölcsességű ember is" - mondta LVMH vezérigazgatója.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: