/hirek/megszolalt-a-pap-aki-azert-hagyott-ott-egy-temetest-mert-50-nel-tobben-voltak/
hirdetés

HÍREK

Megszólalt a pap, aki azért hagyott ott egy temetést, mert 50-nél többen voltak

A Nógrád megyei plébános elárulta, a tömegen kívül más oka is volt: éppen 39 fokos lázzal küzdött.
hirdetés

Beteg volt a temetés idején az a pap, aki nagy felháborodást váltott ki egy nógrádi falu lakóiból, amikor a járványügyi előírások betartására hivatkozva hagyta ott azt a temetést, amit neki kellett volna végigcsinálnia - írja a Blikk.

Ahogy azt a Nógrád megyei Bercel lakói mesélték a lapnak, egy sokak által ismert férfit temettek el néhány hete, amikor a példátlan esetre sor került. Amikor a pap megérkezett a gyászolókhoz, gyorsan összeszámolta, hányan tartózkodnak ott, és mivel bőven 50 fölött volt a résztvevők száma, arra kérte a gyászoló tömeget, hogy csak a szűk család maradjon. Ezt követően villámgyorsan mondott imát, megszentelte a hamvakat és távozott a helyszínről. A búcsúztatást végül a kántornak kellett befejeznie.

"A pap eleve késett, elmondott pár imát, megszentelte a hamvakat, kelletlenül felolvasta az igen rövid kis búcsúztatót, alig volt tíz perc. Aztán eltűnt. Azt hittük, csak elfelejtett valamit, s mindjárt visszajön, de hiába vártuk. Végül a kántor fejezte be a szertartást, igazából ő adta meg a végtisztességet a halottunknak. Komolyan mondom, egy állat is többet érdemelt volna"

- nyilatkozza a lapnak az elhunyt özvegye.

Sikerült elérniük az érintett plébánost, Hulitka Róbertet is, aki elmondta: a szertartás előtt világossá tette, hogy 50 fő vehet maximum részt egy temetésen a kormányrendelet értelmében. Sokan zúgolódtak, de néhányan megértették és távoztak. A férfi bevallotta, hogy beteg volt a szertartás idején, 39 fokos lázzal és komoly köhögéssel küzdött:

hirdetés

"Most is megérkeztem a kezdésre, de hát betegen, maszkban az ember nem tud ugyanúgy prédikálni. Lehet, hogy a részvét sem úgy jön át ilyenkor. Az igaz, hogy a betegségemet nem jeleztem, ennek a szertartásnak nem az én szenvedésemről kell szólnia. Megszenteltem az urnát, aztán csendben eljöttem."

Hulitka azóta is karanténban van, és fogalma sem volt róla, hogy az eset után a község önkormányzata az esetről bejelentést tett a Váci Egyházmegyéhez.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk