hirdetés

HÍREK

Megszólalt a nő, aki mentősként nyilatkozott az MSZP-s videóban

Azt mondta, hogy egy magán mentőnél dolgozik, ám ezt a cég tagadja. A videót készítő Korózs Lajos szerint nincs baj a filmmel, mert valós történeteket mutat be.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 09.

hirdetés

Sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem az általa megnevezett magán mentőcégnél nem dolgozott az a nő, aki az MSZP videójában magát mentőtisztnek kiadva mesélt tapasztalatairól a járvány idején hazaküldött betegekről.

Azt mondta: volt, akinek csak félig varrták össze a sebét.

A videót készítő Korózs Lajos szerint nincs baj a filmmel, mert valós történeteket mutat be, de levette az oldaláról.

Az asszony az RTL Híradónak azt mondta, sosem állította azt, hogy az Országos Mentőszolgálatnál dolgozott. Egy magán mentőszolgálatnál van, és ott őt védve nem árulták el, hogy a munkatársuk lenne.

Azt állítja, hogy a neve azért nem szerepel a névjegyzékben, mert korábban meg kellett változtatnia a nevét. A diplomájáról pedig azt mondta, hogy azt Németországban szerezte.

hirdetés

A magán mentőszolgálat azt közölte, hogy náluk soha nem volt alkalmazásban a nő. A telephelyükön működik egy átmeneti szálló, amelynek pár évig lakója volt.

Az EMMI feljelentést tesz.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

Mint azt korábban megírtuk, az MSZP Facebook-oldalán megjelent egy videó, amiben Korózs Lajos szocialista képviselő interjút készített egy állítólagos mentőápolóval, aki több, a koronavírus miatt a kórházból hazaküldött beteg történetéről is beszámolt.

A nő korábbi állítása szerint 43 éve mentősként dolgozik, a videóban a mentőszolgálat székháza és rohamkocsijai előtt nyilatkozott. Ám az Országos Mentőszolgálat szerint a nő nem szerepel a nyilvántartásukban. Az MSZP úgy reagált, hogy a videóban szereplő nő egy magánszolgáltatónál dolgozik mentősként, szabadidejében pedig önkéntes ápolói munkát végez. A videót, amiben a nő szerepelt, végül hétfőn törölték az MSZP Facebook-oldaláról.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk