/hirek/megrazo-kepek-delfintetemeket-sodort-partra-a-viz-mauritiuson/
hirdetés

HÍREK

Megrázó képek: delfintetemeket sodort partra a víz Mauritiuson

A szigetállam partjainál egy hónappal ezelőtt zátonyra futott egy teherhajó, amiből azóta folyamatosan szivárog az olaj az Indiai-óceánba.
hirdetés

Delfintetemek sodródtak ki a partra Mauritiuson, ahol egy teherhajóból folyamatosan olaj ömlik a tengerbe - írja a Greenpeace Magyarország a Facebookon.

Mint arról mi is beszámoltunk, az apró szigetállam partjainál megfeneklett egy panamai zászló alatt futó japán tengerjáró.

A rakomány nélküli hajóból folyamatosan olaj szivárog az Indiai-óceánba, eddig már több tonnányi került a vízbe.

Mauritius miniszterelnöke, Pravind Jugnauth emiatt ökológiai vészhelyzetet hirdetett ki, és Franciaországhoz fordult segítségért, mert a kis országnak nincs kellő technikája és tapasztalata a hasonló helyzetek kezelésére.

Happy Khambule, a Greenpeace afrikai főaktivistája korábban azt mondta,

hirdetés

„állatfajok ezreit fenyegeti a szennyezés tengerében való fulladás veszélye, ami súlyos következményekkel járna Mauritius gazdaságára és élelmezésbiztonságára.”

A Greenpeace Afrika közleménye szerint legalább négy elpusztult és négy gyengélkedő delfint találtak a mauritiusi partokon.

"Sürgősen ki kell vizsgálni, hogy mi okozta az állatok pusztulását, és hogy a szörnyű tragédiának köze van-e az olajkiömléshez!"

- írja a Greenpeace Magyarország a bejegyzésében.

Néhány megrázó képet is közöltek a delfintetemekről:

Security Check Required

null


# Csináld másképp

Te mit csinálnál másképp? - Csatlakozz a klímaváltozás hatásairól, a műanyagmentességről és a zero waste-ről szóló facebook-csoportunkhoz, és oszd meg a véleményedet, tapasztalataidat!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk