hirdetés

HÍREK

Korrupció miatt megkezdődött a bírósági eljárás a miniszterelnök ellen Izraelben

Benjámin Netanjahu csalás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt áll bíróság elé. Izrael történelmében először fordul elő, hogy hivatalban lévő miniszterelnök ellen kezdődött büntetőeljárás.
MTI - szmo.hu
2020. május 24.

hirdetés

Megkezdődött a bírósági eljárás Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök ellen korrupció, csalás és hivatali visszaélés vádjával vasárnap Jeruzsálemben.

Izrael történelmében először fordul elő, hogy hivatalban lévő miniszterelnök ellen kezdődött büntetőeljárás.

Az izraeli televíziók élő adásban közvetítették, amint Netanjahu bevonult a jeruzsálemi körzeti bíróság üléstermébe.

Netanjahu beszédet tartott a bíróság épületében, mielőtt belépett a terembe. A mögötte felsorakozott Likud párti miniszterek előtt állva, azzal vádolta meg a rendőrséget és az ügyészséget, hogy személye, a Likud párt, valamint a jobboldali kormányzás megbuktatására törekednek, ezért mondvacsinált ürügyekkel vádakat koholtak ellene.

hirdetés

Azt mondta, ez egy boszorkányüldözés, és a rendőrség meg az ügyészek a „Csak Ne Bibit Banda” tagjai, akik mindent megtesznek, hogy ne lehessen tovább miniszterelnök.

A 70 éves Netanjahu, aki a múlt héten több mint egy év politikai válság után alakított újra kormányt, megígérte: folytatja a kormányfői ciklusát.

Mint korábban megírtuk, Aviháj Mandelblitt főügyész tavaly novemberben emelt vádat Benjámin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök ellen csalás, vesztegetés és hivatali visszaélés miatt. A vádak közül a legsúlyosabb az akár 10 év szabadságvesztéssel büntethető vesztegetés. A politikus tagadta az ellene felhozott vádakat, és korábban kijelentette, hogy nem mond le, akkor sem, ha vádat emelnek ellene.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk