hirdetés

HÍREK

Meghalt egy 33 éves nő, akit az egészségügy leállása miatt nem tudtak megfelelően ellátni az édesanyja szerint

Egy öt hónapos és egy hétéves kislány maradt édesanya nélkül.
A címkép illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. május 21.

hirdetés

Meghalt egy 33 éves édesanya, akit a koronavírus-járványra hivatkozva nem tudtak időben ellátni, pedig betegsége gyógyítható lett volna, ha időben észreveszik - legalábbis ezt mondja Regina édesanyja.

A gyászoló nagymama Bangóné Borbély Ildikónak egy videóban mesélt a szörnyű tragédiáról.

"Április 22-én fejfájással, szemgödri fájdalommal kezdődött, aztán rázta a hideg"

- mondta Regina édesanyja.

A fiatal anyuka ekkor azt mondta, lefekszik aludni. Másnapra már lázas volt és nem tudott felkelni.

hirdetés

"Feljöttem, megmértük a lázát: 39,2. Ugyan nem köhögött, nem voltak enterális panaszai, de én szóltam a körzeti orvosunknak, aki azt mondta, hogy oké, akkor ezt meg ezt, és akkor indul a jelentés, jönnek tesztelni"

- emlékszik vissza a nagymama.

Mire Regina édesanyja hazajött a munkából, a 33 éves nő már hányt, szédült, fénykerülése és nagyon magas láza volt.

Regina anyukája az egészségügyben dolgozott évekig, tudta, hogy nagy a baj. Azt is tudta, hogy a tesztelésnek 48 órán belül meg kellene történnie. Ugyanakkor mégsem érkeztek hozzájuk tesztelni a 33 éves nőt. A nagymama végül telefonált, hogy mikorra várható a tesztelés, hiszen a lányát tovább kellene küldeni, mert romlik az állapota.

"Eltűnt a gépből. Eltűnt a rendszerből. Sehol nem találták"

- ezt mondták Regina édesanyjának, aki ekkor ismét hívta az orvosukat.

Végül dél környékén jöttek a mentősök, akik elindultak Reginával Székesfehérvárra. Viszont a nagymama állítása szerint ott nem fogadták a nőt, ezért végül Tatabányára vitték kórházba.

"Nem történt vérnyomásmérés, nem történt a tüneteinek megfelelő vizsgálat, hiszen nem köhögött, nem volt náthás, nem voltak felső légúti panaszai. Gyakorlatilag félórás telefonálgatásokkal, hogy anya rosszul vagyok, anya rosszul vagyok, egyedül a sátorban - ez így ment este 11-ig"

- meséli az asszony.

A 33 éves nőt végül ismét hazavitték, de a tünetei nem csillapodtak. Hétfőn szállították újból kórházba, mikor megjött a negatív koronavírus-teszt. A háziorvos kiment hozzájuk, perceken belül megállapította, hogy a nőnek agyhártyagyulladása van. Regina ezután még utoljára hazatelefonált, de az édesanyja éppen a háziorvost hívta.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk