hirdetés

HÍREK

Meghalt Csurka László Jászai Mari-díjas színművész

Az érdemes és kiváló művész 84 éves volt, fia közölte a halálhírét.
Fotó: Einstein2/Wikipédia - szmo.hu
2020. június 17.

hirdetés

84 éves korában meghalt Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész - közölte a szomorú hírt a színész fia, Csurka Gergely Facebook-oldalán.

"Légy jó, apu, odaát is. Irigylem az Úristent, mostantól ő hallgathatja a verseidet, ő nevethet a történeteiden, és ő eheti a halászlét. Mi valahogy próbálunk majd meglenni enélkül, nélküled – de hidd el, nagyon nem lesz könnyű. Ég veled, köszönök mindent"

- írta Csurka Gergely.

Gergely Csurka

Légy jó, apu, odaát is. Irigylem az Úristent, mostantól ő hallgathatja a verseidet, ő nevethet a történeteiden, és ő eheti a halászlét. Mi valahogy próbálunk majd meglenni enélkül, nélküled - de...

hirdetés

Csurka László 1936-ban született Budapesten. 1955-1958 között a kaposvári Csiky Gergely Színház segédszínésze volt, majd 1958-1995 között a fővárosi Déryné Színházban szerepelt. Ezután 2000-ig a Nemzeti Színházhoz került, 2000-2012 között pedig a Pesti Magyar Színház társulatának tagja volt. Azóta játszott az Újszínház, a Nemzeti Színház és az Erkel Színház darabjaiban. 2018-tól a Nemzeti Színház tagja volt.

Több filmben és tévéjátékban játszott, rendkívül népszerű szinkronszínész volt, például Bud Spencer magyar hangja is volt - olvasható a Wikipédia-oldalán.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk