hirdetés

HÍREK

Megfejthették, mi okozta az USA kubai nagykövetségen dolgozók rosszullétét

2016 és 2018 között több amerikai diplomata is szédülésre, fejfájásra, hányingerre és más hasonló tünetekre panaszkodott. Az Amerikai Tudományos Akadémia megvizsgálta az eseteket.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. december 06.

hirdetés

Az Amerikai Tudományos Akadémia jelentése szerint „irányított, pulzáló rádiófrekvenciás energia” okozta a Havanna-szindrómának nevezett jelenséget amerikai diplomatáknál 2016 és 2018 között. Ebben az időszakban több amerikai diplomata is szédülésre, fejfájásra, hányingerre és más hasonló tünetekre panaszkodott az Egyesült Államok kubai nagykövetségén és más külföldi munkaállomásokon (például Kínában és Kanton városban) - írja a Guardian alapján a 444.hu.

A tünetek egyik első magyarázata között volt ugyan, hogy valamiféle „szónikus fegyvert” irányíthattak az amerikai külképviseletekre, de ezt egészen mostanáig semmilyen hivatalos jelentés nem igazolta.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy az amerikai kormány komoly erőforrásokat fordított a jelenség okainak feltárására. Ennek eredményeképpen született meg a tájékoztató, ami a több mint 40 amerikai diplomatát érintő betegséget magyarázza.

A közleményben megjegyzik azt is, hogy a tüneteket a rádiófrekvenciás energiával együtt pszichés és társadalmi tényezők is okozhatták.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk