hirdetés

HÍREK

Megdöbbentő fotókon mutatták meg, hogyan változott egy koronavírusos fiatal tüdeje

Két hét alatt többször is készítettek felvételeket egy 30 éves, társbetegséggel nem rendelkező férfi tüdejéről.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 25.

hirdetés

Megdöbbentő képsorokat osztott meg a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika a közösségi oldalán. Mint írják, azért mutatnak meg rendszeresen különböző eseteket, hogy

felhívják a figyelmet a koronavírus okozta tüdőgyulladásra és a megbetegedések szövődményeire.

"30-as éveiben járó, társbetegséggel nem rendelkező férfi beteg légszomj és erős köhögés miatt jelentkezett egyetemünk sürgősségi osztályán. A beteg felvételekor készült mellkas-CT vizsgálat (1. nap) súlyos COVID-19 tüdőgyulladást mutatott. Gyorsan romló légzési státusza miatt még aznap intenzív terápiás osztályra és lélegeztetőgépre került. Antivirális és szteroid kezelés, valamint rekonvaleszcens plazma adását követően állapota javult. Kontroll CT (8. nap) felvételen javuló státusz látható, de még lélegeztetés szükséges (tubus látható a légcsőben nyíllal jelölve). A gépi lélegeztetés befejezésére a 13. nap után vált lehetségessé.

A hosszú lélegeztetést követően rehabilitáció és rendszeres légzéstorna indult.

A 2D CT képeken a sötét tüdőrész mutatja a légtartó területeket, amely a 3D képeken lila részekként ábrázolódik. A világos területek a vírus-tüdőgyulladás által érintett területek láthatók."

hirdetés

Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika

SemmelweisOKK tudomány: "Kezdeti tapasztalataink az MR-artrográf... iával" Gratulálunk dr. Kalina Ildikónak, dr. Kovács Dániel Tamásnak, dr. Huszár Andornak és valamennyi szerzőtársnak (dr. Sallai Imre dr., Nagy Ádám, dr. Szatmári Attila, dr. Kocsis György, dr. Zsiga Görgy, dr. Antal Imre, dr. Skaliczki Gábor) az Orvosi Hetilapban megjelent cikkhez, amely 17 hónap vizsgálati eredményét foglalja össze.

Nemrégiben egy másik esetet is bemutattak. A fiatal férfi beteget 3 napja tartó magas láz és száraz köhögés miatt utalták a kórházba:

Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinika

SemmelweisOKK tudomány: "Kezdeti tapasztalataink az MR-artrográf... iával" Gratulálunk dr. Kalina Ildikónak, dr. Kovács Dániel Tamásnak, dr. Huszár Andornak és valamennyi szerzőtársnak (dr. Sallai Imre dr., Nagy Ádám, dr. Szatmári Attila, dr. Kocsis György, dr. Zsiga Görgy, dr. Antal Imre, dr. Skaliczki Gábor) az Orvosi Hetilapban megjelent cikkhez, amely 17 hónap vizsgálati eredményét foglalja össze.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk