/hirek/megbolondul-az-idojaras-16-fok-is-lehet-karacsony-elott-egy-hettel/
hirdetés

HÍREK

Megbolondul az időjárás: 16 fok is lehet karácsony előtt egy héttel

Inkább tavaszi idő lesz, mint téli. Jó eséllyel a fehér karácsonyt is elfelejthetjük.
hirdetés

Az Atlanti-óceánon továbbra is meglehetősen aktív ciklontevékenység zajlik, szinte futószalagszerűen képződnek az újabb és újabb alacsony nyomású légköri képződmények. Ezeknek a ciklonoknak a frontjai szombatig hazánkat is többször érintik, gyakran csapadékos, szeles időt okozva - írja az Időkép.

Vasárnaptól viszont egyre inkább a ciklonok előoldalára kerülünk, délnyugatira fordul az áramlás, ezzel pedig a magasban erőteljes melegedés veszi kezdetét.

Jövő hét kedd-szerda tájékára az átlagosnál 10-12 fokkal melegebb levegő is elérheti térségünket.

Ezzel egyidejűleg egy anticiklon is kiépülhet térségünk fölött, mely száraz, enyhe időt hozhat magával.

Így az időjárás is sokkal inkább a tavaszra fog emlékeztetni mintsem a decemberre. A szelesebb, naposabb helyeken - nagyobb valószínűséggel a Dunántúlon és délen -

hirdetés

a 15-16 fokot is elérhetjük,

a kevésbé szeles tájakon viszont éjszakánként többfelé képződhet köd, valamint alacsony szintű rétegfelhőzet, mely napközben is tartósnak bizonyulhat. Itt lesz hűvösebb, 10 fok alatt alakulhatnak a maximumok.

A jelenlegi számítások alapján a jövő hét vége felé lehűlés kezdődhet, de ennek mértéke és kimenetele még meglehetősen bizonytalan.

Most úgy tűnik, az ország nagy részén idén is elmarad a fehér karácsony, de természetesen az utolsó szó az időjárásé.

A modellszámítások alakulásának függvényében hamarosan újabb cikkel várjuk olvasóinkat a karácsonyi időjárásra vonatkozóan.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk