/hirek/megbizgatosagi-vizsgalatot-vegeznenek-a-gyermekvedelmi-dolgozoknal/
hirdetés

Megbízhatósági vizsgálatot végeznének a gyermekvédelmi dolgozóknál

A Nemzeti Védelmi Szolgálat szerint a korrupció elleni fellépés része a tervezet.
hirdetés

Néhány napja derült ki, hogy "adminisztrációs tévedés" volt a levél, ami alapján lehallgathatnák az egészségügyi dolgozókat.

Most megbízhatósági vizsgálatokat végeznének a gyermekvédelmi dolgozóknál is, a korrupció elleni fellépésként - értesült az RTL Híradó.

Aki nem fogadja el a vizsgálatot, azt azonnal elbocsájtják.

Egész pontosan úgy fogalmaznak: „az aláírás megtagadása esetén a jog- és munkaviszony a vonatkozó jogszabályok alapján azonnali hatállyal megszűnik.”

Egy érintett dolgozó azt mondta Híradónknak: ezt a magánélet megsértésének tartja és nem járul hozzá, hogy lehalgassák a telefonját.

hirdetés
Nincsen szégyellnivalóm, tehát nem gondolom, hogy bűncselekmények sorát követem el, de nem akarom, hogy lehallgassák a telefonomat, volt már ilyen a rendszerváltás előtt

- mondta.

A szociális dolgozók szakszervezete szerint sokan megfélemlítésként élik meg a vizsgálatot. Szerintük ugyanis ezen a területen nincs lehetőség korrupcióra.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a Híradó kérdésére úgy reagált: „a vizsgálatok célja, hogy kiderüljön, az érintett eleget tesz-e a munkaköri kötelezettségének. Ellenőrzéskor valós élethelyzeteket hoznak létre, de senkit nem kényszeríthetnek arra, hogy „a felajánlott összeget [...] elfogadja, illetve kötelességét megszegje”.

Az RTL Híradójának teljes riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk