/hirek/matol-meg-lehet-tartani-a-szabadteri-rendezvenyeket/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Mától meg lehet tartani bizonyos szabadtéri rendezvényeket: a meccseket igen, a koncerteket nem

Meghatározott feltételek mellett lehet menni például kulturális és sporteseményekre. Viszont zenés, táncos rendezvényeket továbbra sem lehet tartani.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. május 28.

hirdetés

A Magyar Közlönyben szerda éjjel megjelent kormányrendelet szerint,

ha a szervezők biztosítják a rendezvényre vonatkozó jogszabályban, valamint az új rendeletben meghatározott feltételeket, akkor május 28-tól, azaz mától megtarthatóak a szabadtéri rendezvények.

A rendelet szerint szabadtéri rendezvénynek számít az olyan rendezvény,

• amely teljes időtartamában minden oldalról fallal körülhatárolt, fedett épületen kívül zajlik,

• amely során a nézőket az időjárás viszontagságaitól sátorral védik (például cirkuszsátor),

hirdetés

• amely a rendezvény céljából épített fallal körülhatárolt, fedetlen vagy részben fedett létesítményben zajlik (például stadion, uszoda, szabadtéri színpad, szabadtéri mozi),

• valamint a sportrendezvény, a színházi előadás, a mozi, a cirkusz, a muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállítás, az irodalmi és könyvszakmai rendezvény, a közgyűjtemény, közművelődési intézmény, illetve közösségi színtér által szervezett rendezvény.

A kulturális és sportrendezvények látogatására közös szabályok vonatkoznak. Ezek alapján: ha a szabadtéri rendezvény nézőterén ülőhelyek kerültek kialakításra, akkor a nézők – a páholyok kivételével – csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el. Két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el. Az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani.

A szabadtéri rendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – a védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani, különösen a páholyokban, a szabadtéri rendezvény szünetében, a szabadtéri rendezvény létesítményének területén, illetve a szabadtéri rendezvény helyszínén található vendéglátó üzletben, valamint az olyan szabadtéri rendezvényen, amely helyszínén ülőhelyek nem kerültek kialakításra.

A kormányrendeletből viszont az is kiderül, hogy

tilos a nem zárt helyen tartott, a zenés, táncos rendezvények helyszínén tartózkodni, így például fesztiválon, könnyűzenei koncerten, táncházban, táncklubban, diszkóban és rockklubban.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk