?> /hirek/maszk-gumikesztyu-homersekletmeres-igy-keszulnek-az-erettsegire-a-kozepiskolak/ Maszk, gumikesztyű, hőmérsékletmérés – így készülnek az érettségire a középiskolák | szmo.hu
hirdetés

HÍREK

Maszk, gumikesztyű, hőmérsékletmérés – így készülnek az érettségire a középiskolák

Sok helyen a diákok több bejáraton mehetnek be, és már előre kiküldték nekik, hogy melyik teremben, melyik asztalnál fognak ülni.

Link másolása

hirdetés

Országszerte készülnek a középiskolák az érettségik lebonyolítására. A diákoknak hétfőtől a koronavírus-járvány miatt szigorú előírások betartásával, sok helyen védőmaszkban kell vizsgázniuk. Az MTI által megkeresett intézményekben kevesen kértek halasztást, van olyan középiskola, ahol senki sem.

A budapesti Madách Imre Gimnázium személyre szabott "behívót" küldött a vizsgára, feltüntetve a tantermek beosztását - közölték az intézmény honlapján.

Belépés előtt mindenkinek fertőtlenítenie kell a kezét, a diákok maszkot kapnak, és megmérik a testhőmérsékletüket - akinek meghaladja a 37,5 Celsius-fokot, azt hazaküldik. A dolgozatírás alatt a maszk viselése kötelező, és a vizsgaszabályzat értelmében nincs közös eszközhasználat.

Az orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban csaknem kétszáz diák érettségizik, az intézmény ugyanis emelt szintű vizsgaközpontként működik.

Az épületbe a diákok négy kapun léphetnek be, előre közölték velük, melyik teremben és melyik asztalnál fognak ülni.

hirdetés

Védőeszközöket és fertőtlenítőt - ásványvizet, szőlőcukrot és papírzsebkendőt is - a tankerületi központ biztosít.

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakgimnáziumába is több bejáraton keresztül engedik be a tanulókat, és előre értesítik őket arról, melyik teremben vizsgáznak, az ajtóban pedig fertőtlenítőszert biztosítanak számukra.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában és a Balásházy János Gyakorló Középiskolában az érettségizőket csoportokra bontva engedik be, a termekben 8-9-en vizsgáznak egyszerre. Az egyetem köznevelési intézményeihez nem érkezett halasztási kérelem, valamennyi diák és pedagógus számára biztosítanak szájmaszkot.

A Debreceni Szakképzési Centrum 11 intézményében 1209-en tesznek külön-külön közismereti, illetve szakmai érettségit - jelezte Tirpák Zsolt kancellár. Csak 26 diák élt a halasztás lehetőségével. Az iskolát mindenütt több bejáraton át közelíthetik meg a vizsgázók, a kormányzat biztosította maszkok mellett külön is vásároltak védőeszközöket, de kiosztották azt a hatezer textilmaszkot is, amelyet a könnyűipari szakképző iskola tanulói varrtak.

Páva Péter, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatója közölte:

a szervezethez tartozó hét középiskola több mint hatszáz végzős diákja közül csak négyen döntöttek a halasztás mellett.

A Pécsi Református Kollégiumban 46 végzős közül egy diák kérte, hogy ősszel érettségizhessen. Zalay Szabolcs, a Leőwey Klára Gimnázium igazgatója azt mondta, diákjaik szinte mindegyike megkezdi a vizsgákat.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója, Kulcsár Szilvia elmondta: 1207 tanulójuk érettségizik, közülük tizennyolcan kértek halasztást. Szakmai vizsgára 1341 tanuló jelentkezett, de például a kozmetikus szakvizsga megszervezése egyelőre bizonytalan, míg a teherautósofőri vizsgát biztosan nem szervezik meg.

A szolnoki tankerület igazgatója, Szutorisz-Szügyi Csongor elmondta: hatszázan érettségiznek a helyi Verseghy Ferenc Gimnáziumban, a Varga Katalin Gimnáziumban és a Széchenyi István Gimnáziumban, illetve a tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnáziumban, senki nem kért halasztást.

A tankerület is biztosít mosható, vasalható szövetmaszkokat minden diáknak, tanárnak, utóbbiaknak kesztyűt is.

A szolnoki Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban senki sem kért halasztást - közölte Balog Zsolt igazgató. Védőfelszerelést biztosítanak a diákoknak, pedagógusoknak.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk