/hirek/marki-zay-a-testi-fenyites-szamomra-nem-azonos-a-gyerek-bantalmazasaval-veresevel/
hirdetés

HÍREK

Márki-Zay: „A testi fenyítés számomra nem azonos a gyerek bántalmazásával, verésével”

A hódmezővásárhelyi polgármester megpróbálta megmagyarázni a korábbi, megosztónak bizonyuló kijelentéseit a gyermeknevelésről. Elfogadja, hogy a társadalmi normák nem esnek egybe az ő személyes meggyőződésével.
hirdetés

Mi is megírtuk, hogy az apaságról és a gyereknevelésről beszélt Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester a Radio Color hódmezővásárhelyi internetes rádióban.

Akkor ezt mondta:

"Viszonylag határozott szülő voltam, a fegyelmet elvártam a gyerekektől. Hét gyermek esetében ezt nem is lehet másképp (...). Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból én a testi fenyítésnek is szükségét érzem"

A kijelentés bejárta a független és a kormánypárti médiát is, és rendkívül megosztóvá vált. Sokan bírálták, mások egyetértettek vele.

Ma Márki-Zay a Facebook-oldalán közzétett egy posztot, amelyben egyebek közt ezt mondja:

hirdetés

"az egyik oldalon teljesen elfogadhatatlan, hogy a gyermekek védelmét garantáló - és szerintem túl szigorú - törvényt egyáltalán nem tartatják be, a másik oldalon viszont egyre több az elhanyagolt, szeretet és szülői figyelem nélkül, neveletlenül felnövő gyermek."

A hódmezővásárhelyi polgármester kijelenti:

"a TESTI FENYÍTÉS SZÁMOMRA EGYÁLTALÁN NEM AZONOS A GYERMEK BÁNTALMAZÁSÁVAL, VERÉSÉVEL - a széleskörű félreértést látva hiba volt részemről ezt a kifejezést használni, noha az interjúban rögtön meg is magyaráztam."

Hozzáteszi azt is:

ELFOGADHATATLAN SZÁMOMRA A GYEREKEK BÁNTALMAZÁSA, ugyanúgy, ahogy a VÁLÁS és az ABORTUSZ is. Mindhárom esetre igaz ugyanakkor, hogy a törvényi szabályozásnak nem az én elveimet kell követnie, mindhárom esetben elfogadom, hogy a társadalmi normák nem esnek egybe az én személyes meggyőződésemmel.

A konzervatív meggyőződésű polgármester "a gyermeknevelésben sokkal szerencsésebbnek tartana egy megengedőbb, de szigorúan betartatott törvényt, mint a jelen szabályozást, amit nem tartanak be".

Lapozz a teljes posztért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk