"Már semmi önbizalmam nincs, és az összes hibát megkerestem magamban" – Miért tűnnek el a férfiak?

És ha eltűnnek, az vajon baj-e egyáltalán?

Link másolása

"Már a sokadik ismerkedési kísérletem végződik azzal, hogy a fiú egyszerűen eltűnik... Nem vagyok őrült, volt már hosszú kapcsolatom és általában nagyon jó a viszonyom az exeimmel, de nem tudom, hogy mostanában miért lett divat az, hogy eltűnnek az férfiak? Már semmi önbizalmam nincs, és már azt hiszem az összes hibát megkerestem magamban, de még mindig ez történik... Nem azzal van a problémám, ha néhány beszélgetés után valaki nem jelentkezik többé, hanem ha már megbeszéltünk egy találkozót és azelőtt tűnik el, vagy utána. Nem igényelnék semmilyen speciális magyarázatot, nekem elég lenne annyi is hogy összejött a volt barátnőjével, vagy szeretne másokkal is ismerkedni. Örülök, ha megtalálja a boldogságot, egyik sem lenne fájdalmas válasz, mert őszinte, viszont ha valaki szó nélkül eltűnik az nagyon rosszul esik."

Nem tudom, hogy mikor miért történik ez, - talán egyszerűen nem mondta nekik senki, hogy udvarias a kapcsolatnak egy-egy előrehaladott szakaszában elköszönni, vagy megindokolni a lépést, de az is lehet, hogy szerintük ez a legkevésbé fájdalmas megoldás számodra.

Ugyanakkor szerintem egyáltalán nem is számít, hogy miért csinálja ezt bárki, hiszen ahogy már sokszor mondtam: mások viselkedését egyszerűen nem tudod befolyásolni, ám a rájuk adott reakciódat igen. Talán inkább abba lenne érdemes energiákat fektetni, hogy megérted, hogy egy olyan ember,

aki aki egy-egy kellemetlen helyzetben egyszerűen elszalad, mint egy eszelős, majd úgy tesz, mintha sosem ismert volna, egyébként sem lett volna jó társad egy kapcsolatban. 1

Mennyire őszinte, mennyire egyenes viselkedés ez? Mennyire őszinte és egyenes barátod lett volna ő?

Kell neked olyasvalaki, aki az első, a legelső kellemetlen helyzetnél ezt az óvodás komédiát választja ahelyett, hogy azt mondaná: "szeretnék másokkal is ismerkedni, minden jót"?

Szerintem ezek a fontos kérdések, és nem az, hogy X, Y és Z pontosan miért tűnt el. Legyen az az ő dolga.

A párkapcsolatokban elég gyakran adódnak olyan helyzetek, amikről a kellemetlen beszélni, ugyanakkor nagyon is fontosak ahhoz, hogy egy magasabb szintre kerüljön egy kapcsolat és még boldogabbá tehessétek egymást. Ha valaki így kezeli az első necces helyzeteket, akkor jó eséllyel a többivel is így tenné: elsunnyogva, nem őszintén, elszaladva, elkerülve a lényeget. Ez később ahhoz vezet, hogy a sok kis apróság, amiket meg kellene beszélni, nem oldódik meg és egyre rosszabb lesz minden. Szerintem az illető egyszerűen nincs felkészülve a egy kapcsolatra akkor sem, ha esetleg volt már neki, és akkor sem, hogy ha már hivatalosan elég idős hozzá.

Épp emiatt ajánlom a vállrándítást akkor, ha valaki, aki eltűnik és egyszerűen nem jelentkezik többé. Tényleg nem vesztettél semmit.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk