/hirek/mar-nem-orszagos-kiterjedesu-a-jarvany-egy-szakerto-szerint-nagy-britanniaban/
hirdetés

HÍREK

Már nem országos kiterjedésű a járvány egy szakértő szerint Nagy-Britanniában

Több mint 20 millióan élnek olyan brit térségekben, amelyekben egész áprilisban egyetlen haláleset sem történt a koronavírus-fertőződésből kifejlődő Covid-19 betegség miatt.
hirdetés

Az egyik vezető brit járványügyi szakértő szerint

Nagy-Britanniában már nem országos kiterjedésű a koronavírus-járvány.

Ezt támasztja alá a BBC brit közszolgálati médiatársaság pénteken ismertetett elemzése, amely szerint

több mint 20 millióan élnek olyan nagy-britanniai térségekben, amelyekben egész áprilisban egyetlen haláleset sem történt a koronavírus-fertőződésből kifejlődő Covid-19 betegség miatt.

A brit statisztikai hivatal (ONS) ugyancsak pénteken ismertetett friss heti felmérése azt mutatta ki, hogy

az Egyesült Királyság teljes lakosságához mérve egy ezrelékre csökkent a koronavírus-fertőzöttek aránya.

Tim Spector, a King's College London egyetem tanszékvezető járványtanprofesszora a Sky News brit kereskedelmi hírtelevíziónak nyilatkozva pénteken kijelentette: a King's College számításai szerint Nagy-Britanniában ma már átlagosan mindössze egy a 40 ezerhez a Covid-19 tüneteinek kialakulásához vezető koronavírus-fertőződés esélye.

Hozzátette:

hirdetés
a jelek szerint Nagy-Britannia túljutott a koronavírus-járvány országos kiterjedésű szakaszán, és olyan időszakba lép át, amelyet szélesebb lakossági körre nem kiterjedő, alacsony fertőzöttségű helyi gócok jellemeznek, általánosságban szintén alacsony fertőződési kockázattal.

Spector professzor hangsúlyozta, hogy a nagy-britanniai koronavírus-fertőzöttségi mutatók most már a legalacsonyabbak között vannak egész Európában, és a szűrővizsgálatokkal kimutatott új fertőződések száma továbbra is csökken, hozzávetőleg 10 százalékkal minden héten.

A King's College vezető járványtani professzora kijelentette: tudja, hogy az emberek sok helyen továbbra is félnek kilépni az ajtón és felkeresni a helyi pubot, de azok, akik a legalacsonyabb fertőzöttségű országrészekben élnek és megkapták a koronavírus elleni oltást, most már sokkal lazább életvitelt folytathatnak, mint eddig.

A BBC a járványügyi adatokból levezetett, pénteken ismertetett felmérésében kimutatta, hogy hozzávetőleg 22 millióan élnek olyan nagy-britanniai országrészekben, amelyekben egész áprilisban egyetlen halálesetet sem okozott a Covid-19 betegség.

A brit közszolgálati médiatársaság adatelemzési vizsgálata alapján az angliai helyhatóságok 44 százaléka, a skóciai önkormányzati hatóságok 56 százaléka nem jelentett egyetlen halálesetet sem a hónap eleje óta.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk