hirdetés

HÍREK

Itt a hidegbetörés: már havazik az ország nyugati részén, szélvihar és ónos eső miatt is riasztást adtak ki

Megérkezett a hidegbetörés az országba, csütörtökön már hazánk egész területén havazhat, az erős szél miatt hófúvások is várhatók.
Címkép: Galvera, Zalaegerszeg / Időkép.hu - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

Este, éjjel egyre nagyobb terülelet vesz birtokába a hazánkba betörő hideg, ezzel együtt többfelé az esőt havazás váltja fel, a viharossá fokozódó északnyugati szél pedig hófúvást is okozhat - írja az Időkép.hu.

Közben több kép is érkezett már a hóesésről, Zalaegerszegre és a Bakony több településére megérkezett a csapadék, a radarképen jól látgató, ahogy a jelentős havazás egyre inkább észak-kelet felé húzódik.

Fotó: Egabor1 / Időkép.hu

A Dunántúlon a fagyos időt és a havazást már az éjjel erős szélvihar kísérheti.

A szél az említett térségben hófúvást kelthet. Északnyugaton és a Dunántúli-dombságon csütörtök napközben 100 km/órás széllökések is lehetnek.

Az OMSZ hivatalos veszélyjelző rendszere alapján figyelmeztetést adtak ki viharos szél, ónos eső, valamint hófúvás és havazás miatt is.

Csütörtökön viharos északi-északnyugati szél kíséretében az egész országra kiterjed a sarkvidéki eredetű hideg. Hajnalban sokfelé, napközben keleten fordulhat elő csapadék: egyre inkább hó, hajnalban északkeleten ónos eső is. Napközben középen és a Dunántúlon felszakadozik a felhőzet.

hirdetés
Délután már országszerte fagypont alatt marad a hőmérséklet, -7, 0 fok várható.

A következő napokban csapadékra már csak elvétve kell számítani, de tovább csökken a hőmérséklet: hétvégén már éjjelente mínusz 10-15 fok köré csökken a hőmérséklet.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk