hirdetés

HÍREK

Már Belgiumban meghalhattak a horrorkamion hűtőkocsijába zárt kínaiak

Legalább 10 órán át utazhattak a mínusz 25 fokos hidegben.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 25.

hirdetés

Mi is beszámoltunk arról, hogy az angliai Essexben 31 férfi és 8 nő holttestét találták meg egy bolgár rendszámú kamion hűtőkocsijában.

A kamion sofőrjét október 23-án, szerdán őrizetbe vették, kihallgatása csütörtökön is tartott.

Az essexi rendőrség csütörtöki közleményében megerősítette, hogy egy 25 éves észak-írországi illetőségű férfiről van szó, de leszögezi, hogy nem kíván "találgatásokba bocsátkozni" a gépkocsivezető kilétéről.

Később az is kiderült, hogy kínai állampolgár mind a 39 áldozat.

Az Essex megyei rendőrség közölte, hogy a kamionszerelvény vontatója vasárnap lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kompkikötőjében, ahová az ír fővárosból, Dublinból érkezett.

hirdetés

Holyhead kikötője Nagy-Britannia nyugati partvidékén, csaknem 500 kilométerre északnyugatra van a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjától, ahol a teherautóra szerda hajnalban rábukkantak. Holyhead az Írország és Nagy-Britannia közötti kompforgalom legnagyobb fogadó és indító kikötője.

A csütörtöki rendőrségi tájékoztatás szerint a vontató szerda hajnalban, a Temze torkolatában fekvő Purfleet kisváros komptermináljában vette fel a pótkocsit, amely a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből érkezett.

A halál okáról először azt írták egyes lapok, hogy fagyás okozta. "Lassan haltak meg, borzalmas körülmények között" - írja a Daily Mail.

Az Index most azt írja:

már Belgiumban meghalhattak a kínaiak a hűtőkonténerben.

Legalább 10 órát utazhattak a bolgár kamionba zárva -25 fokos hőmérsékletben.

Az is elképzelhető, hogy már halottakkal teli konténert tettek a kamionra Purfleet kikötőjében. A BBC szerint a brit hatóságok jelezték, hosszú időt vesz igénybe a halál okának megállapítása is – fagyás vagy fulladás – és az is, hogy ez mikor történhetett, ami azért kulcsfontosságú, mert az közelebb visz annak meghatározásához, hogy mikor jutottak a későbbi áldozatok a konténerbe.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk