hirdetés

HÍREK

Már a szociális dolgozók is ingyen utazhatnak

A kedvezményt az érintettek egy formanyomtatvány kitöltésével és a személyazonosságuk igazolására alkalmas okmánnyal együtt vehetik igénybe.
MTI, illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. december 16.

hirdetés

Újabb, a járvány elleni védekezésben részt vevő foglalkozási csoportoknak, mások mellett a szociális dolgozóknak biztosít ingyenes utazási kedvezményt a kormány egy szerdától hatályba lépett kormányrendelet szerint.

A Magyar Közlönyben kedd este megjelent szabályozás értelmében

ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül vehetik igénybe az országos, regionális, valamint a helyközi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást azok a járvány elleni védekezésben részt vevők, akik szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi szolgáltatónál, intézményben, illetve hálózatnál dolgoznak. Vonatkozik a kedvezmény azokra is, akiket a közszolgálati tisztviselőkről, a kormányzati igazgatásról, a honvédek jogállásáról szóló, valamint a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvény alapján foglalkoztatnak.

A kedvezményt az érintettek egy a kormányhatározat mellékletében megjelentetett formanyomtatvány kitöltésével - a foglalkoztató által kiállított igazolással - és a személyazonosságuk igazolására alkalmas okmánnyal együtt vehetik igénybe.

hirdetés

A kormány a járvány második hullámában az egészségügyi dolgozók és a koronavírus-világjárvány elleni védekezésben közreműködő orvos- és egészségtudományi képzésben részt vevő hallgatóknak már november 11-től biztosította az utazási kedvezményt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk