hirdetés

HÍREK

Már a fiatalokat részesítik előnyben az idősek rovására az angol kórházakban, amelyek túltelítődtek

Vészesen csökken a londoni kórházak kapacitása.
MTI/EPA/Robert Perry - szmo.hu
2021. január 10.

hirdetés

Az új koronavírus-törzs érkezése óta egyre telítettebbek a londoni kórházak. Az erőforrások szükössége miatt, több intézményben már a fiatalok ellátására fókuszálnak - írja a Daily Star.

Az NHS (a Nemzeti Egészségügyi Ellátórendszer) nem tudja felvenni a versenyt a vírus terjedésével, a kapacitáshiány pedig nehéz döntésekhez vezet. 

Több londoni kórházban is vészhelyzeti ellátás lépett érvénybe, aminek értelmében a fiatalokat részesítik előnyben, akiknek jobbak a túlélési esélyeik.

“Sajnos ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 65 év alatti, jobb kondícióban lévő betegeket priorizáljuk az idősebb és rosszabb állapotú páciensekkel szemben. Őket az általános osztályon gondozzák, kevesebb esélyük van bekerülni az intenzívre”

- mondta Dr. Katharina Hauck az Imperial College London orvosi karáról.

Becslések szerint a karácsonyi időszakban Londonban 30 emberből egy, míg Anglia-szerte 50 emberből egy lehetett koronavírus-fertőzött. 

hirdetés

Tavaly március óta több mint 80 ezren hunytak el az ország területén a vírus következtében, jelenleg a halottak száma már negyedik napja 1000 fölött van. Eközben zajlik a vakcina tömeges terjesztésének előkészítése: hamarosan heti 2 millió főnek adhatják be az első dózis.

A kijárási korlátozás hatékonyságában ugyanakkor egyelőre nem bíznak a szakértők. Szerintük márciusnál tovább is szükséges lehet fenntartani - ekkor már egy éve lesz, hogy először bevezették.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk