/hirek/manfred-weber-a-fideszt-mar-kizartak-volna-a-neppartbol-ha-nem-lenne-jarvany/
hirdetés

HÍREK

Manfred Weber: a Fideszt már kizárták volna a Néppártból, ha nem lenne járvány

'Ha azt állítod, hogy az igazságszolgáltatás független és a média szabad, akkor nincs semmi félnivalód. Kérlek, add a beleegyezésedet a megállapodásokhoz!' - üzente a bajor politikus.
hirdetés

Ha nem lenne a koronavírus-járvány, akkor az Európai Néppárt politikai gyűlése már döntött volna a Fidesz kizárásáról - nyilatkozta Manfred Weber a De Standaard című flamand lapnak. A Néppárt európai parlamenti frakcióvezetője szerint érlelődik a döntés, Orbán vétója óta pedig a támogatottsága folyamatosan csökken - írja a Népszava.

A magyar és a lengyel vezetők megakadályozták, hogy elfogadják az EU következő hétéves költségvetését és a helyreállítási alapot, pedig azt a tagállamok képviselői minősített többséggel elfogadták. A két kormányfő azért döntött így, mert az uniós pénzek kifizetését a jogállamisági feltételek teljesülésétől tennék függővé.

A Néppárt kezdeményezte a másfél éve felfüggesztett Fidesz kizárását. A szavazáshoz megvan a 14 tagpárt támogatása, de azt a koronavírus-járvány miatt nem tudják megtartani. Arra a kérdésre, hogy a Fidesz elnökének mennie kell-e az EPP-ből, Weber azt mondta: Orbán még mindig bebizonyíthatja, hogy a megoldások híve.




hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk