hirdetés

HÍREK

Majdnem 12 milliárd forint osztalékot vesznek ki a Mészáros és Mészáros Kft.-ből

Az adózott eredmény 2019-ben 11,85 milliárd forint volt, 2018-ban több mint 5 milliárd forint.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.

hirdetés

A Mészáros és Mészáros Kft. 2019-ben csaknem 68 százalékkal több bevételt ért el, mint egy évvel ezelőtt – írja a hvg.hu a cég éves beszámolója alapján.

Az adózott eredmény tavaly 11,85 milliárd forint volt. A 2018-as valamivel több mint 5 milliárd.

"Az alapító a 2019-es üzleti év adózott eredménye, a szabad eredménytartalék és a 2020-as üzleti terv figyelembevételével 11.8 milliárd forint osztalék kifizetéséről határoz" – olvasható a beszámolóban.

A működési költségek kisebb arányban növekedtek, mint az összes bevétel, aminek oka, hogy csökkent az eladott áruk beszerzési értéke, kisebb arányban nőtt a személyi jellegű költségek állománya, mint az összes bevétel, továbbá csökkent az egyéb ráfordítások értéke. "Mindez azért érdekes, mert az építőipar egésze tavaly a munkaerő- és az anyagköltségek drágulása miatt szenvedett" - írja a hvg.hu.

Az előző évhez képest az árbevétel üzletágankénti megoszlásában jelentősen nőtt a közmű és a vízépítés- mélyépítés aránya az út- vasútépítés terhére. A következő években hasonló tendenciára számítanak a cégnél. Azt írták, hogy "tovább erősödik a közmű, a vízépítés és mélyépítés, valamint az atomenergia területén a tevékenysége a társaságnak, és megjelent egy új ágazat: a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenység".

hirdetés

A beszámolóból az is kiderül, hogy az árbevétel 72,7 százalékos növekedése mellett a közvetlen költségek 75 százalékkal nőttek, ám a bérek növekedése elmaradt az általános piaci trendektől.

A cég 496 millió forintot fizetett látvány-csapatsport támogatásra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk