hirdetés

HÍREK

Magyarok rekedtek a londoni reptéren, nem engedték Pozsonyba repülni őket

A reptériek csak azokat engedték felszállni, akik a saját országukba utaznak. A magyaroknak azt a tájékoztatást adták, hogy a felszállás előtt fél órával kapták ezt az utasítást.
Fotó: illusztráció, forrása: Wikipédia - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Hétfőn délelőtt nem engedtek harminc magyart felszállni a Londonból Pozsonyba tartó Wizzair-járatra a londoni Luton repülőtéren - jelezte több olvasó is a Telex-nek.

Az utasok már túl voltak a biztonsági ellenőrzésen is és bemutatták a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztjüket. A becsekkolásnál derült ki, hogy a magyar útlevéllel nem utazhatnak Szlovákiába.

A feladott csomagjaikat is visszavették a gépről, majd nélkülük szállt fel a repülő. A reptériek csak azokat engedték felszállni, akik a saját országukba utaznak. A magyaroknak azt a tájékoztatást adták, hogy a felszállás előtt fél órával kapták ezt az utasítást.

Egyik utas elmondta, hogy előző nap beszélt Pozsonnyal, és akkor még azt mondták neki, hogy nincs akadálya, hogy odautazzanak. Az utasok egyébként Budapestre tartottak célállomásként.

A mutáns koronavírus miatt 2020. december 22. napjától 2021. február 8-ig nem fogad repülőgépjáratokat Magyarország az Egyesült Királyságból.

A magyar kormány konzuli szolgálatának oldalán Szlovákiánál ezt írják:

hirdetés

"A szlovák repülőterek december 23-tól ugyan fogadják az Egyesült Királyságból érkező repülőjáratokat, azonban a beutazó személyekkel szemben szigorú karanténszabályok vannak érvényben az alábbiak szerint: 2020. december 21-én éjféltől hatályos hivatalos szabályok szerint minden személyre (nincs különbség a hazai és külföldi állampolgárok között), aki az Egyesült Királyságból érkezik Szlovákia területére kötelezően otthoni vagy intézményi (amennyiben nem rendelkezik szlovák lakcímmel) karanténkötelezettség vonatkozik" - idézi a lap.

A külföldön végzett 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel sem kerülhető el a karantén.

"Jelenleg nem javasolt az Egyesült Királyságból Szlovákiába repülővel történő belépés, és ajánlott egy alternatív útvonallal (például más Magyarországgal szomszédos országokban landoló, működő repülőjáratok igénybevételével) való tervezés"

- olvasható a közleményben.

Az olvasó szerint "a Külügyminisztérium sem érti, hogy mi történt a lutoni repülőtéren, hiszen hivatalosan semmi sem tiltja, hogy a magyar állampolgárok onnan Pozsonyba repüljenek".

Közben a reptéren maradt utasok arról tájékoztatták a lapot, hogy "a reptéri személyzet a légitársaság engedélyével az ottmaradt kb. 15 magyar jegyét átfoglalta a holnapi, kedd hajnali kassai járatra".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk