hirdetés

HÍREK

Lovaggá ütötték a százéves brit veteránt, aki 13 milliárd forintnyi összeget gyűjtött a brit egészségügynek

Soron kívül kapta meg a címet Erzsébet királynőtől.
Fotó: The Royal Family/Facebook - szmo.hu
2020. július 17.

hirdetés

Soron kívül lovagi rangra emelte II. Erzsébet brit királynő azt a veterán katonát, aki jótékonysági akciója keretében csaknem 33 millió fontot (kb. 13 milliárd forintot) gyűjtött a brit egészségügyi szolgálat részére a koronavírus elleni küzdelemre. Tom Moore akciójáról mi is írtunk korábban: a Captain Tom néven világhírűvé vált férfi elhatározta, hogy századik születésnapja előtt százszor körbesétálja kertjét. Ezzel eredetileg ezer fontot szeretett volna összegyűjteni.

Végül teljesítette vállalását, a századik kört már egykori alakulata, a yorkshire-i ezred katonáinak díszsorfala között tette meg.

A pénzösszeg pedig egészen elképesztő módon emelkedett: végül 32,8 millió fontnál állt meg a mutató, ami majdnem 33 ezerszerese az eredetileg kitűzött összegnek.

Péntekről pedig immár a Sir előnév büszke tulajdonosa: II. Erzsébet királynő a nemzet hálájaként a windsori kastély parkjában, hagyományos ceremónia keretében ütötte lovaggá Moore-t. Az egyébként meglehetősen ritka, hogy valakit soron kívül, sokkal korábbi bejelentés nélkül lovagi rangra emeljenek. A királynő egyébként néhai édesapja, VI. György király díszkardjával végezte el a ceremóniát.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk