/hirek/leteszteltek-koronavirusra-a-nemzeti-menesbirtok-osszes-dolgozojat/
hirdetés

HÍREK

Letesztelték koronavírusra a Nemzeti Ménesbirtok összes dolgozóját

Az állami tulajdonú vállalkozás munkavállalói között a múlt héten jelent meg a vírus, több fertőzöttet is találtak a közel 900 érintett közül.
hirdetés

Lezárult a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. teljes személyi állományának tesztelése, a csaknem 900 ember közül ötnél mutatott pozitív eredményt a vizsgálat - tájékoztatta a cég vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint

az állami tulajdonú vállalkozás munkavállalói között a múlt héten jelent meg a koronavírus.

Lázár János, a Ménesbirtok által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, Kovács Norbert vezérigazgató, valamint a társaság menedzsmentje a kapcsolattartási rend azonnali szigorításáról, óvintézkedések bevezetéséről, valamint a személyi állomány teljes körű teszteléséről döntött.

Az elmúlt napokban a mintegy 450 dolgozó és 120 alkalmi munkavállaló mellett minden, szerződéses jogviszonnyal a gazdaság területén dolgozó szakember, valamint a Ménesbirtok által fenntartott Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 300 diákja és a teljes tantestület tesztelése megtörtént.

hirdetés

A csaknem 900 érintett közül 5 embernél a vizsgálat pozitív eredményt mutatott ki,

amelyet a cég vezetése haladéktalanul jelzett az illetékes hatóságok felé. Esetükben megkezdődtek a járványügyi protokoll szerinti hatósági intézkedések.

A vállalkozás továbbra is fokozott figyelemmel, rendszeres ellenőrzésekkel, szigorú óvintézkedésekkel, valamint folyamatos tesztelésekkel védekezik a koronavírus újabb megjelenése ellen. Mindezeknek köszönhetően a cég működése, gazdasági és a termelési tevékenysége zavartalanul folytatódik - áll a közleményben.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk