hirdetés

HÍREK

Lesz-e idén fehér karácsony? – ilyen időre számíthatunk az ünnepek alatt

A jövő hét elején érkezik egy melegfront. Az enyhe idő pedig még szenteste is kitarthat, majd egy hidegfront vonulhat át fölöttünk a karácsonyi ünnepek idején.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. december 17.

hirdetés

Jövő héten véget ér a hosszú ideje fennálló hidegpárnás helyzet, ciklonok és hozzájuk tartozó frontok érik el majd hazánkat - írja az Időkép.

A jelenlegi számítások szerint úgy tűnik, hogy kedd-szerda környékén kezdődhet meg a változás. Ekkor egy tőlünk nyugatra örvénylő ciklon melegfrontja közelítheti meg hazánkat.

Egyre többfelé feltámadhat a déli, délnyugati szél, mely felszaggathatja a hidegpárnát, így közvetlenül karácsony előtt akár a 10 fokot is meghaladhatja a csúcshőmérséklet. Az enyhe idő még szenteste is kitarthat, majd a ciklonhoz tartozó hidegfront a karácsonyi ünnepek idején vonulhat át fölöttünk.

Arról még korai lenne beszélni, mennyi csapadék várható, és hogy lesz-e havazás, az azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy a front mögött hideg, sarkvidéki eredetű levegő árasztja el majd térségünket, akár téliesebb fordulatra is van esély.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk