/hirek/lesoporte-az-asztalrol-szijjarto-luxusjachtozasnak-ugyet-a-mentelmi-bizottsag-fideszes-elnoke/
hirdetés

HÍREK

Lesöpörte az asztalról Szijjártó luxusjacht-ügyét a mentelmi bizottság fideszes elnöke

Napirendre se veszik a tárgyalását.
hirdetés

Stummer János jobbikos politikus, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke pénteki közleményében tudatta: a mentelmi bizottság fideszes elnöke, Hargitai János még csak napirendre sem vette, sőt "lesöpörte az asztalról" a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel szemben kezdeményezett vagyonnyilatkozat tételi eljárást.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: augusztusban az Átlátszó újságírói egy adriai luxusjachton fotózták le Szijjártó Pétert, miközben a Facebook-oldala alapján az irodájában egyeztetett a fehérorosz helyzetről. A Lady MRD-re keresztelt hajó az ország egyik leggazdagabb emberének, Szíjj Lászlónak a tulajdonában van, aki állami megbízásokon szerezte vagyonának jelentős részét.

Az ilyen kategóriájú luxusjachtot a máltai szabályozás alapján nem lehet bérbe adni, csak a tulajdonosa és vendégei használhatják. A vagyonnyilatkozata alapján egyébként is valószínűtlen lenne, hogy Szijjártó piaci árat, vagyis 10 millió forint körüli összeget fizetett volna a hajó használatáért.

hirdetés

Stummer János közleménye szerint Hargitai azért utasította el az ügy napirendre vételét:

„mivel én értelemszerűen nem tudok rámutatni olyan vagyonelemekre, amelyeket Szijjártó úr "kifelejtett" a vagyonnyilatkozatából, így "értelemszerűen" ő sem kezdeményezheti az eljárás megindítását.”

Majd azzal folytatta, hogy: „a Napnál világosabb, hogy a külügyminiszter adriai jachtozása egy ízig-vérig korrupciós ügy. Ugyanis nincs olyan variáció, hogy ne lenne az:

1) Ha Szijjártó Péter ajándékba kapta az utat, azt a törvény betűje szerint nem fogadhatta volna el.

2) Ha Szijjártó Péter fizetett az útért, akkor valószínűleg a vagyonnyilatkozatában nem stimmel valami, mert az alapján egy ilyen luxusutat nem engedhetett volna meg magának.”

Security Check Required

nullhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk