/hirek/lemondott-az-egyesult-allamok-budapesti-nagykovete/
hirdetés

HÍREK

Lemondott az Egyesült Államok budapesti nagykövete

Mint írta, büszkeséggel és némi szomorúsággal távozik november 1-én.
hirdetés

Benyújtotta lemondását és távozik posztjáról az Egyesült Államok magyarországi nagykövete. A hírt a nagykövetség közösségi oldalán közölte David B. Cornstein. A lemondásáról Donald Trump, amerikai elnököt, és Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminisztert is tájékoztatta.

Mint írta, büszkeséggel és némi szomorúsággal távozik november 1-én.

"Megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot, melyet szeretek, egy olyan országban, amelyet őszintén megkedveltem, de kétoldalú kapcsolataink túlmutatnak egyetlen emberen.

Nagyon büszke vagyok arra, amit a budapesti Amerikai Nagykövetség teljes csapatával – magyarokkal és amerikaiakkal egyaránt – elértünk az országaink, mint szövetségesek közötti kapcsolatok erősítése terén.

Hiányozni fog Magyarország, a csodálatos barátok és emlékek, amelyeket itt szereztem, ám nagykövetségi kollégáimat, Magyarországot és a magyar népet mindörökre a szívembe zártam" - írja a nagykövet.

hirdetés

David B. Cornstein 2018. június 25-én adta át megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában. A New York-i milliárdos üzletember - akinek nagyanyja magyar születésű - korábban az amerikai kormányzati szférában és jótékonysági szervezetekben is vállalt szerepet. Tevékenykedett New York Állam Olimpiai Bizottságának elnökeként, a Battery Park városi tanácsának tagjaként, valamint egy kemoterápiás kezelésekre szakosodott és egy cukorbetegekkel foglalkozó alapítvány is az év emberének választotta - írja az MTI.

US Embassy Budapest

It was with a deep sense of pride, as well as some sadness, that I i... nformed President Trump and Foreign Minister Szijjarto that I will be stepping down as U.S. Ambassador to Hungary on November 1.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk