/hirek/lemondott-a-tankeruleti-vezeto-aki-megbuntette-vasalodeszkas-tanart/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Lemondott a tankerületi vezető, aki megbüntette a „vasalódeszkás” tanárt

A Magyar Nemzet információi szerint a tankerületi vezető június 15-ével távozhat posztjáról.
hirdetés

Távozik az a tankerületi vezető, aki súlyos büntetést szabott ki Vezsenyi Lászlóra, a Makói József Attila Gimnázium testnevelő tanárára - értesült a Magyar Nemzet "nem hivatalos, de megbízható forrásból".

A tesitanár egy egész kreatív ötlettel állt elő a digitális oktatással kapcsolatban: karanténvideójában egy vasalódeszka segítségével mutatta be, hogyan kell úszni. A tankerület megbüntette a tanárt: eltiltották a tanítástól és az összes csoportját elvették.

A Klebelsberg Központ szombat délután közleményt adott ki a testnevelő tanár ügyében. Azt írták, hogy miután tudomásukra jutott az ügy, kérték a tankerületi központ vezetőjét, hogy vizsgálja felül a korábbi döntését, mert az eljárásával nem értettek egyet. A közlemény szerint viszont a tankerületi igazgató ezt nem tette meg.

Az ügyben Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa vizsgálatot indított, mert szerinte a pedagógust aránytalan megaláztatás érte ártatlan kezdeményezése miatt.

hirdetés

A Magyar Nemzet információi szerint a tankerületi vezető június 15-ével távozhat posztjáról. A lap megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, de egyelőre hivatalosan nem erősítették meg értesüléseiket.

A "vasalódeszkás" tanár mellett azóta egyébként többen is kiálltak. Petíció indult a tanár támogatására, és a közösségi médiában is egyre többen állnak ki mellette.

A Promenad.hu azt írja, hogy a tankerületi vezetőnek "az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is országos sajtóvisszhangot váltott ki". Az Index számolt be arról, hogy korábban a tankerület vezetője több intézmény igazgatóját is arra utasította, hogy csökkentsék a létszámot. Így több diák, aki a felvételi eredmények alapján azt hitte, hogy biztos helye van az általa választott intézményben, azzal szembesült, hogy máshol kell elkezdenie a tanévet, mint ahol tervezte.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk