/hirek/lemondasra-szolitotta-fel-elodje-az-szte-dekanjat-amiert-a-kari-tanacs-dontesevel-ellentetesen-szavazott-a-modellvaltasrol/
hirdetés

HÍREK

Lemondásra szólította fel elődje az SZTE dékánját, aki a kari tanács döntésével ellentétesen szavazott a modellváltásról

Csirik János szerint Horváth Dezső a kar legfontosabb testületének véleménye elé helyezte a magánvéleményét, amit elfogadhatatlannak tart.
Címkép:Facebook/SZTE - szmo.hu
2021. január 31.

hirdetés

Csirik János, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának volt dékánja nyílt levelet írt utódjának Horváth Dezsőnek - írja a Szeged.hu.

„Január 28-án ülésezett a TTIK Kari Tanácsa, és szavazott az SZTE alapítványi formában való működtetéséről. A Tanács nem támogatta ezt a változtatást”

- fogalmazott az egykori dékán, majd így folytatta:

”tegnapi email kérdésemre megerősítetted, hogy ennek ellenére a Szenátus ülésén igennel szavaztál. Úgy gondolom, ezzel a magánvéleményed egy, a Kar szempontjából rendkívül fontos kérdésben a Kar legfontosabb testületének véleménye elé helyzeted, amit felelős pozícióban levő vezetőtől elfogadhatatlannak tartok.

Ezzel méltatlanná váltál tisztségedre, kérlek, mondj le a dékáni címedről.”

Az SZTE szenátusa pénteken szavazta meg az alapítványi átalakulást.

Nemcsak Horváth Dezső, de Pál József bölcsészprofesszor, a szegedi Fidesz alelnöke is úgy szavazott, hogy nem vette figyelembe az általa képviselt kollégái akaratát az Egyetemi Doktori Tanács szenátusi küldöttjeként, és megszavazta az átalakítást, majd levélben lemondott.

Az ülésről készült videóból az derül ki, hogy Rovó László rektor először tévesen vezette fel, miről fognak szavazni.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk