"Lehet-e ő az igazi, ha ennyi kompromisszumot kell kötnünk?"

Az akadályok segíthetnek titeket.

Link másolása

"Van egy barátom, akivel nem olyan régen jöttünk össze, és majdnem minden tökéletes, de már most, az elején látom, hogy nagyon sok kompromisszumot kellene kötnünk ahhoz, hogy hosszabb távon is egy pár legyünk. Neki van 3 gyermeke, akik közül 1 vele él, kicsit idősebb is nálam, és elég sokat kell utazni is hozzá. Ezeket kisebb akadályok, végülis megoldom, de sokszor azon gondolkodom, hogy lehet-e ő az igazi, ha ennyi kompromisszumot kell kötnünk?"

Tehát minden tökéletes, csak van néhány dolog, ami más kapcsolatokban akadály szokott lenni. Nálatok nem az, de aggódsz miattuk. Miért? Szerintem fölösleges.:)

Amit leírtál, arról talán azt gondolod, hogy egyedi eset, miközben minden egyes kapcsolatnak, a legtökéletesebbnek is lesz valamilyen ára. Kevesebb az időd másra, utaznod kell egy keveset, van egy kicsi, vagy nagyobb gyerek, akivel szerencsés, ha összebarátkozol. Ha erről az oldalról nézzük, ezek nem várt hozadékai a dolognak. Más kérdés, hogy ha valóban minden rendben, akkor szerintem ne számold a másra nem jutó energiákat.

Csak annyi történt, hogy jött az életedbe néhány új szokás, új ismerős, kicsivel több utazás és ennyi. Bárkivel jönnél össze, ugyanez történne.

Ezért olyan károsak a romantikus történetek és szappanoperák, amikkel kapcsolatban muszáj észrevennük, hogy azok a valóságnak csak egy-egy idealizált történetét, pillanatát jelenítik meg. Azokban valóban úgy találják meg az igazit, hogy ott semmiféle akadály nincs, csak egymásra néznek egy bulin, vagy az utcán és kész a szerelem. Amíg eljutnak a kiteljesedéséig, "legyőznek" egy-egy gonosz rokont, egy megoldhatatlannak tűnő szabályt, szegénységet, vagy bármi mást, aztán, a kapcsolat kész, a történetnek vége. Arról már nem szól a fáma, hogy később, menet közben is millió akadály adódik majd, azt már nem tudjuk, hogy ezeket vajon megoldják-e együtt.

Ez a sok mese általában éppen ott ér véget, ahol az élet izgalmas, de kevésbé szép és eladható része következik.

Éppen ezért szeretik sokan olvasni őket, mert nem beszélnek a mindennapi élet nehézségeiről, vagy ha igen, azok erőfeszítések nélkül oldódnak meg.

És talán ezért hiszik sokan, hogy csak az lehet jó, ami tökéletes, és csak az tökéletes, ahol nem merül fel semmi gond. Ezek valójában törvényszerűen felbukkannak majd, és azt gondolom, hogy ha létezik "igazi", vagy tökéletes pár és viszony, akkor az sokkal inkább a problémákra adott reakciótokból derül ki és nem úgy, hogy a sors nem oszt ki nektek időnként rosszabb lapokat.

Ugyanakkor a valóságban akad jó néhány legyőzendő akadály, de ezek a nehézségek egyáltalán nem haszontalanok, és még jobban összekovácsolhatnak.

Ha létezik "igazi", akkor persze, hogy lehet az a te barátod is, a vele érkezett kihívásokkal együtt.

Míg egy romantikus tündérmesében kialakult szerelem során végül semmilyen, együtt legyőzött kihívás nincs, amire a párok később emlékeztetnek, úgy a való életben sokkal közelebb hoz a másikhoz, ha arra gondolsz, hogy mennyit áldozatot hozott érted.

Ezért gondolom azt, hogy amiket most akadálynak látsz, könnyen lehet, hogy épp abban segítenek, hogy még jobban összekovácsoljanak titeket.

-----

Remélem, hogy segítettem, és sikerül megnyugtató választ kapnod. Ha te esetleg olvasóként más tanácsot adnál a kérdezőnek, írd meg kommentben, és akár azt is, ha egyetértesz, hiszen a Válaszok blogban egyetlen véleményt hall a kérdező, többen talán még jobban látjuk a megoldást. Ha kérdésed van, vagy olyan témád, amit megbeszélhetünk, az alábbi Instagram-fióknak címezve tudod feltenni.

Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a fotócsekkolás mellett olvasnátok is, itt a képen látható, hogyan érhetek el. :-) Nektek küldöm speciálba. #specialba

0 Likes, 1 Comments - Szabó Eszter (@esztii.szabo) on Instagram: "Saját rovatban igyekszem megörvendeztetni a szeretlekmagyarorszag.hu olvasóit IMMÁR. Ha a..."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk