hirdetés

HÍREK

Titkos akcióban ölhették meg az Iszlám Állam vezetőjét az amerikaiak

Amerikai lapok szerint Abu Bakra al-Bagdadi meghalt az akció során. Donald Trump pedig azt tweetelte, hogy 'valami nagyon nagy dolog történt'.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2019. október 27.

hirdetés

Szombat hajnalban Abu Bakra al-Bagdadi, az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet vezetője ellen hajtott végre akciót az Egyesült Államok. A hírt közlő amerikai tisztségviselő nevét elhallgatta – írja a 24.hu.

Ezt követően Donald Trump a Twitter oldalán posztolt egy sokat sejtető cikket, amiből az következtethető, hogy a terrorszervezet bujkáló vezérét megölték vagy legalábbis elfogták.

„Az imént valami nagyon nagy dolog történt”

– írta az amerikai elnök, majd arról informálta a nyilvánosságot, hogy nagy bejelentést készül tenni a Fehér Házban reggel – magyar idő szerint kora délután.

hirdetés

Több amerikai lap is úgy értesült a hadseregtől, hogy Bagdadi meghalt az akció során, amit egy különleges kiképzésű alakulat hajtott végre feltehetően Szíria északnyugati részén.

A dzsihadista szervezet vezetője a világ egyik legkeresettebb embere, 25 millió dollár (7 milliárd 225 millió forint) vérdíjat tűzött csak az Egyesült Államok ki a fejére.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk