/hirek/leallitjak-a-pedagogusok-teszteleset-elindultak-a-talalgatasok-hogy-miert/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Leállítják a pedagógusok tesztelését, elindultak a találgatások, hogy miért

„Na, megtalálták a megoldást arra, hogyan nem kell 100% táppénzt fizetni?” - kommentelte valaki, mások azt sejtik, hogy előre hozzák a téli szünetet.
hirdetés

A kormány november 20-án indított átfogó, országos célzott csoportos tesztelést, hogy felmérje a fertőzöttek arányát azokban a hivatásokban, amelyekben a dolgozók jellemzően sok állampolgárral vannak kapcsolatban munkájuk során, illetve a vírus szempontjából veszélyeztetett csoportokat látnak el.

Az operatív törzs a bölcsődékben, óvodákban, nevelési oktatási intézményekben, szociális intézményekben és egészségügyi intézményekben két hete zajló antigén gyorstesztekkel végrehajtott tesztelési folyamat tapasztalatai alapján ezekben a szakmacsoportokban felmérte az átfertőzöttség mértékét, orvos- és egészségtudományi képzésben részt vevő egyetemisták bevonásával a tesztelők két alkalommal kiszűrték a pozitív eseteket a vírus terjedésének csökkentése érdekében - közölték.

Most viszont leáll a pedagógusok tesztelése, vélhetően két ekkora csoport tesztelésére már nincs elegendő kapacitás.

A Pedagógusok Szervezete által közzétett kormányhivatali tájékoztatás alatt persze elindultak a találgatások és egyéb kommentek:

hirdetés

Lapozz a kommentekért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk