hirdetés

HÍREK

Látványos videó: így támadja meg a tüdőt a koronavírus

Egy 59 éves, magas vérnyomásban szenvedő, egyébként egészséges férfi tüdejét mutatták be, aki elkapta a koronavírust, és jelenleg az intenzíven van.
CNN - szmo.hu
2020. március 27.

hirdetés

A CNN hozta nyilvánosságra az Egyesült Államok fővárosában, Washington D.C.-ben működő George Washington Egyetemi Kórház legújabb, CT képalkotó technikával készített videóját egy koronavírusos betegükről, aki egy hete az intenzív osztályon fekszik.

Dr. Keith Mortman, a kórház főorvosa szerint ezt a képalkotó technológiát eddig csak daganatos betegeknél használták a tumor műtéti eltávolítása előtti pontos lokalizálására.

Most viszont egy 59 éves férfi páciens tüdejéről is elkészítették a felvételt, mert úgy gondolják, ezzel segítik a COVID-19 betegség alaposabb megismerését, egyúttal figyelmeztethetik a járványt még mindig elbagatellizáló embereket, hogy "vegyék ezt a dolgot nagyon komolyan".

A férfinak, akinek a tüdeje a videón látható, magas vérnyomáson kívül más baja nincs. Egy ideig tünetmentes volt, azután hirtelen felszökött a láza, és légzési nehézségekkel kezdett küzdeni.

A kórházba szállítása után nem sokkal lélegeztetőgépre kellett tenni, és egy olyan gépre is, amely segíti a vérkeringését és a vére oxigénellátását, mert a tüdeje olyan mértékben károsodott, hogy még lélegeztetőgéppel sem jut elég oxigénhez.

hirdetés

"Ez a férfi nem egy komoly betegségekkel küzdő, legyengült immunrendszerű páciens. Nem is idős, enyhe magas vérnyomása van. Élte az életét, és egyszer csak elkapta a vírust"

– számolt be a betegről az orvos, aki szerint a koronavírussal kapcsolatban a világ orvostársadalma jórészt még mindig "sötétben tapogatózik.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk