/hirek/kozlemenyben-utasitotta-vissza-a-nyiregyhazi-korhaz-sajat-foorvosanak-szavait/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

HÍREK

Közleményben utasította vissza a nyíregyházi kórház saját főorvosának szavait

Szűcs Attila azt mondta, hogy az intézményükben annyira sok koronavírus-fertőzöttet ápolnak, hogy „már nem tudják ugyanazt a színvonalat biztosítani, amellyel normális körülmények között sok beteg élete megmenthető lenne”. A kórház szerint ez nem igaz.
hirdetés

Korábban mi is bemutattuk azt a videót, amit a covidkórházként üzemelő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Egyetemi Oktatókórház készített. Elsősorban azon hozzátartozók részére, akik aggódnak a benn fekvő szeretteikért, de a videó a Facebookon bárki számára elérhető.

A helyzet azonban ennél drámaibbnak bizonyult:

„Egyetlenegy ellátórendszer sem, a magyar sem volt arra felkészülve, hogy a normális betegforgalomhoz képest sokszorosára növekedett betegszámot kelljen ellátni, mint az általános osztályokon, mind az intenzív osztályokon”

- idézte az atv.hu Szűcs Attilát, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főorvosát.

hirdetés

Szűcs Attila szerint az intézményükben már annyira sok koronavírus-fertőzöttet ápolnak, hogy “már nem tudják ugyanazt a színvonalat biztosítani, amellyel normális körülmények között sok beteg élete megmenthető lenne.”

Ehhez képest kedden a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház közleményt adott ki, amelyben:

„határozottan visszautasítja a különböző sajtóorgánumokban megjelent cikkeket, melyek az ATV-re hivatkozva azt sugallják, hogy nem tudják az elvárható szakmai színvonalon garantálni a betegellátást"

A kórház sajtóosztálya hozzátette hogy "a többszörös terhelés, a beáramló betegek nagy száma ellenére is korszerű eszközökkel, a világon most fellelhető legkorszerűbb terápiával biztosítjuk betegeink gyógyítását, ennek érdekében orvosaink, ápolóink mindent megtesznek" - írja a portál.

A kórház igazgatója, Adorján Gusztáv egyébként éppen koronavírusban halt meg októberben.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk