hirdetés

Kovács Zoltán a Klubrádió lekapcsolásáról: „Azt hiszem, egyesek ezt jogállamiságnak hívják”

Az államtitkár szerint egyesek azt akarják elhitetni, hogy a kormány záratta be a rádiót, pedig annak joga, szándéka és lehetősége sincs beavatkozni ilyen ügyekbe.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 10.

hirdetés

Korábban megírtuk, hogy elveszik a Klubrádió frekvenciáját, vasárnap éjféltől elnémul a kormánykritikus rádiócsatorna.

A rádió számára a lehető legkedvezőtlenebb ítélet született a frekvencia-jogosultsága ügyében indított bírósági perben a Fővárosi Törvényszéken. Az ítélet szerint a Klubrádió február 14-én 23.59-ig használhatja az FM 92,9 MHz-et, azt követően legfeljebb internetrádióként működhet tovább.

A rádió lekapcsolásának hírét sokan aggódva fogadták. Reagált rá többek között az Európai Tanács emberi jogi biztosa, valamint a francia és az amerikai külügyminisztérium is.

hirdetés

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár vélhetően a kritikaáradatra reagálva szerdán a Twitteren azt írta:

"A Klubrádió súlyos szabálysértéseket követett el, nem egyszer, nem kétszer, hanem hatszor sértette meg az alapszabályokat".

Az About Hungary oldalán pedig - angol nyelven - részletesen is kifejtette a véleményét az ügyről - vette észre a hvg.hu.

Mint írja, egyesek azt akarják elhitetni, hogy a kormány záratta be az utolsó független rádiók egyikét, de valójában a rádió vezetése okozta a saját vesztét azzal, hogy figyelmen kívül hagyta a műsorszolgáltatásra vonatkozó szabályokat. Az államtitkár részletezi is, hogy a Klubrádió az elmúlt hét évben legalább hatszor sértett szabályt, kétszer meg is bírságolták, az egyik szabálysértés pedig egy 2014-es engedély nélküli sugárzásra vonatkozott.

Azt is megjegyzi, hogy mivel a rádió soha nem fellebbezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) határozataival szemben, el is fogadták azokat.

Kovács szerint sokan most ujjal mutogatnak a kormányra, azt teszik felelősség a Klubrádió lekapcsolása miatt, pedig a kormánynak valójában nincs se joga, se szándéka, se lehetősége beavatkozni a médiahatóság, a piaci szereplők és a bíróság jogi vitáiba.

"Azt hiszem, egyesek ezt jogállamiságnak hívják"

- írja.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk