hirdetés

HÍREK

Koronavírus: újabb 189 ember meghalt, összesen már közel 8000 áldozat van Magyarországon

Több mint 4 ezer új fertőzöttet azonosítottak.
Illusztráció: Pixabay - szmo.hu
2020. december 19.

hirdetés

4 045 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 300 022 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - tájékoztatott szombat reggel a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7 914 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 93 323 fő, az aktív fertőzöttek száma 198 785 fő.

Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7 295 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 538-an vannak lélegeztetőgépen.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. Továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél, ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is.

hirdetés

A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk