hirdetés

HÍREK

Koronavírus: tízzel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt két idős beteg Magyarországon

Az aktív fertőzöttek száma 742 fő. 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.
Címkép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly - szmo.hu
2020. július 09.

hirdetés

Tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4220 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 591-re emelkedett az elhunytak száma, 2887-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 742 fő.

Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti.

131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1988) és Pest megyében (639) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (379), Komárom-Esztergom (307), Zala (262) és Csongrád-Csanád megye (113), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

hirdetés

Az oldalon azt is hozzáteszik: megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza.

Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van - írják.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Az Országgyűlés pénteken fogadta el a jövő évi központi költségvetést, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk