/hirek/koronavirus-rohamosan-no-a-fertozottek-szama-132-uj-beteget-regisztraltak-24-ora-alatt-magyarorszagon/
hirdetés

HÍREK

Koronavírus: rohamosan nő a fertőzöttek száma, 132 új beteget regisztráltak 24 óra alatt Magyarországon

Ennyi napi új fertőzöttet április eleje óta nem jelentettek be.
hirdetés

132 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5379 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon péntek reggel.

Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3759-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1138 fő. Ennyi új beteget pedig április eleje óta nem jelentettek be.

Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti.

78 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormány mai ülésén tárgyalja a további szükséges intézkedéseket.

hirdetés

A kormányzati tájékoztató honlapon azt írják: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Arra kérnek, hogy továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérik, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését - írják az oldalon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk