/hirek/koronavirus-minden-eddiginel-tobb-uj-fertozottet-azonositottak-24-ora-alatt-magyarorszagon/
hirdetés

HÍREK

Koronavírus: minden eddiginél több új fertőzöttet azonosítottak 24 óra alatt Magyarországon

Elhunyt három krónikus beteg, és már 139 koronavírusost ápolnak kórházban.
hirdetés

Újabb rekordot döntött az egy nap alatt regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon: az elmúlt 24 órában

510 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést,

ezzel 7892 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon szombat reggel.

Az utóbbi napokban többször is megdőlt a korábbi, még áprilisban regisztrált rekord. Legutóbb pénteken, amikor 459 újabb magyarnál mutatták ki a fertőzést. Ennél a számnál most megint sokkal magasabb az új csúcs.

Elhunyt 3 krónikus beteg, az elhunytak száma így 624 főre emelkedett, 3952-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 3316 fő.

hirdetés

Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 139 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató honlapon emlékeztetnek rá: ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, a második hullám hazánkat is elérte, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

Mint írják, a vírus behurcolása jelenti a legnagyobb veszély a magyar emberek egészségére és munkájára, ezért ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltétételei. Alapszabály szerint külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, a külföldről hazatérő magyar állampolgároknak pedig kötelező a 14 napos hatósági házi karantén.

Azt kérik, a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további a mindennapi életünket korlátozó intézkedések bevezetését - olvasható az oldalon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk