/hirek/koronavirus-megmondta-muller-cecilia-miert-nem-halalos-most-annyira-a-fertozes/
hirdetés

HÍREK

Koronavírus: megmondta Müller Cecília, miért nem halálos most annyira a fertőzés

Az országos tisztifőorvos szerint az esetszámok főként „a külföldről való behurcolás és a közösségi terjedés miatt” emelkednek.
hirdetés

Egy hete folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzöttek száma, de az elhunytak száma szinte változatlan, csak egy-egy esetet regisztrálnak - közölte az országos tisztifőorvos vasárnap az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

Müller Cecília az alacsony halálozási arányt azzal magyarázta, hogy most leginkább a fiatalok körében terjed a vírus, ezért a betegség lefolyása jellemzően enyhe.

A megbetegedések száma az egész világon emelkedik, a járvány második hullámának idejét éljük - jelentette ki.

Mint mondta: Magyarországon a legfrissebb adatok szerint 292 új fertőzöttet regisztráltak. Az esetszámok főként a külföldről való behurcolás és a közösségi terjedés miatt emelkednek, ezért szeptember elseje után meg kell akadályozni a behurcolást, és fontos, hogy csak egészséges ember menjen közösségbe - emelte ki.

Hangsúlyozta azt is, hogy megnőtt az egyéni felelősség a járvány elleni védekezésben.

hirdetés

Továbbra is be kell tartani az alapvető higiénés szabályokat, mert azok fontosak a vírus terjedésének megakadályozásához. A maszkviselés az üzletekben és a közösségi közlekedésben kötelező, de mindenhol javasolt, ahol nem tartható a másfél méteres távolság

- mondta Müller Cecília.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk