hirdetés

HÍREK

Koronavírus: meghalt három krónikus beteg, hét új fertőzöttet találtak

A hivatalos adatok szerint 920 aktív fertőzött van még Magyarországon.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. június 24.

hirdetés

Mindössze 7 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4114 főre nőtt a Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Elhunyt 3 krónikus beteg, ezzel 576 főre emelkedett az elhunytak száma, 2618-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 920 fő.

Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató honlap emlékeztet arra, hogy

hirdetés

megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség.

Mint írják, a veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk