hirdetés

HÍREK

Koronavírus: meghalt egy idős beteg, két új fertőzöttet találtak Magyarországon

857 aktív fertőzött van az országban a hivatalos adatok szerint, közülük 169-et ápolnak kórházban, 8-an vannak lélegeztetőgépen.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán - szmo.hu
2020. július 01.

hirdetés

Mindössze 2 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4157 főre nőtt a Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Elhunyt egy idős, krónikus beteg, az elhunytak száma így 586 főre emelkedett, 2714-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 857 fő.

Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 169 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató honlap emlékeztet arra, hogy

hirdetés

megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség.

Mint írják, a veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

A parlament pénteken dönt a jövő évi költségvetésről, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk