hirdetés

Koronavírus-korlátozások: egyhavi teljes zárlatot rendeltek el keddtől Skóciában

A polgároknak otthon kell maradniuk, csak testmozgás, illetve az alapvető cikkek és gyógyszerek bevásárlása miatt mehetnek ki az utcára január végéig.
MTI - Fotó: Pixabay - szmo.hu
2021. január 04.

hirdetés

Csaknem egyhavi zárlatot rendelt el hétfőn a skót kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében - számolt be róla az MTI.

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök hétfő délután az edinburghi parlamentben bejelentette, hogy a korlátozások kedden nulla órától lépnek életbe és január végéig tartanak.

Sturgeon szerint a fertőzések számának meredek emelkedése komoly terhet ró az állami egészségügyi szolgálatra (NHS), és a korlátozó intézkedések nélkül a skóciai kórházak három-négy héten belül megtelnének.

Az intézkedés alapján a Skóciában élőknek otthonaikban kell maradniuk, és csak testmozgás céljából, illetve az alapvető fontosságú cikkek és gyógyszerek beszerzése végett léphetnek az utcára.

Hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök azt mondta, hogy Angliában is "kétségtelenül" újabb korlátozásokra lesz szükség. Johnson ennek időpontját nem közölte; úgy fogalmazott, hogy az új intézkedéseket a brit kormány "megfelelő időben" bejelenti.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk