hirdetés

HÍREK

Koronavírus: két új fertőzöttet találtak, 801 aktív beteg van még Magyarországon

140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.
Illusztráció: Gustavo Fring/Pexels - szmo.hu
2020. július 04.

hirdetés

Két újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), egy fertőzött pedig meghalt - közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

A két új fertőzöttel 4174 főre nőtt Magyarországon a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy krónikus beteg, ezzel 589-re emelkedett az elhunytak száma, 2784-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 801 fő.

Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 47%-a budapesti.

140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

A kormányzati honlapon emlékezetetnek arra, hogy megszűnt a veszélyhelyzet, de életben van a járványügyi készültség. Mint írják, a veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Az Országgyűlés pénteken elfogadta a jövő évi központi költségvetést, amely biztosítja a járvány elleni további egészségügyi és gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges pénzügyi alapokat - olvasható az oldalon.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk