hirdetés

HÍREK

Koronavírus: jól vannak a Diamond Princess luxushajón dolgozó magyarok

Két zenész és egy pincér dolgozik a koronavírus miatt karanténba helyezett óceánjárón. A Fókusznak sikerült elérnie őket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. február 18.

hirdetés

Jól vannak azok a magyarok, akik a Japánban, a koronavírus miatt karanténba helyezett óceánjáró hajón dolgoznak.

Ahogy korábban megírtuk, a Diamond Princess luxushajó január 20-án indult el a Tokió melletti Jokohama kikötőjéből, és február 3-án tért vissza oda. Az utasok között egy koronavírussal fertőzött kínai állampolgár is volt, aki január 25-én szállt le a hajóról. Később átvizsgálták a még a hajón lévő fertőzésgyanús utasokat, és egyre több embernél mutatták ki a koronavírust, ezért a hajó már több mint két hete karantén alatt van.

Jó ideig senki nem szállhatott fel vagy le a hajóról, de az idősebbeket a japán hatóságok döntése alapján már múlt csütörtökön elkezdték evakuálni, hogy kórházba vihessék őket. Ezen a héten pedig már az utolsó utas is elhagyhatja a fedélzetet.

Az óceánjárón 56 országból 2666 utas, valamint az 1045 fős legénység tartózkodott. A személyzet tagja volt három magyar állampolgár is: ketten közülük zenészek, egy pedig pincérként dolgozik a hajón. Ők az utasokkal ellentétben továbbra is karanténban maradnak a japán hatóságok döntése alapján, mivel a személyzet tagjai.

A Fókusznak sikerült elérni őket.

hirdetés

Azt mondták, jól vannak és már várják a karantén végét.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk